Fredag kom det flere endringer i de nasjonale tiltakene. Blant annet ble det mye omdiskuterte kravet om fastmonterte seter erstattet med faste, tilviste sitteplasser.

- Det innebærer at publikum kan sitte på stol, benk eller lignende, eller på en fast plass på gulvet under hele arrangementet. Denne endringen åpner for større arrangementer i langt flere lokaler, skriver regjeringen.

Tidligere var det mulig å ha arrangementer for 200 personer med fastmonterte seter. Med de nye reglene er det maksimalt lov med 100 personer innendørs på arrangementer, inkludert begravelser og bisettelser.

Lofoten Kulturhus er blant aktørene som nå får en innstramming. Regjeringen mener det ikke er rom for mange flere større arrangementer og viser til at endringen er en lettelser for blant annet bygdehus, klubbhus og konsertscener.

Lofoten Kulturhus melder at kapasiteten i Storemolla er satt ned til 100.

Det berører først Russerevyen som har fått en ekstra forestilling fredag 26. februar. De to forestillingene som kjøres lørdag er utsolgt.

Nordland Teaters "Så som i Himmelen" er nå utsolgt.

- Alle forestillinger i storsalen vil i en tid fremover ha en kapasitet på 100 publikummere. Vi beklager så mye til de av våre publikummere som blir berørt av dette. Nå krysser vi alt vi har for at vi får bukt med viruset, slik at vi igjen kan levere dere kultur uten restriksjoner, melder kulturhuset.

Meieriet kultursenter opplyser at konserten med Daisy Duke Dawgs 13. mars er avlyst på grunn av endringer i smittevernreglene. Billettsalget til "Så som himmelen" er her midlertidig stanset.

Humorkameratene skal i følge nettsidene til Meieriet kjøre to show lørdag 6. mars for å følge alle retningslinjer for smittevern.

Regjeringen anbefaler også at arrangementer som samler personer fra ulike kommuner, bør utsettes eller avlyses.