Garden kommer til Lofoten under Arctic Race - hvor håper du de skal spille?

Artikkelen er over 1 år gammel

I august kommer sykkelrittet Arctic Race of Norway til Lofoten. I den anledning kommer også Hans Majestet Kongens Garde.

DEL

– Vi har nettopp fått vite dette, så det er fremdeles usikkert hva de skal gjøre, forteller Rune Andreassen, informasjonssjef i Vestvågøy kommune.

Garden kommer til Leknes tirsdag 13. august og blir til lørdag 17. august.

Også i 2015 spilte Garden til ære for rytterne i Arctic race. Da tok de seg opp på fjelltoppen Keipen på Aunfjellet, like nordvest for Harstad.

– Det ble fantastiske bilder av det, og vi håper de vil gjøre noe slikt igjen, sier Andreassen.

Arctic Race of Norway arrangeres 15.–18. august. Etappene er Å-Leknes, Henningsvær-Svolvær, Sortland-Storheia, Lødingen-Narvik.

– Det setter en ekstra piff på arrangementet at de kommer. Vi er veldig glad for at de velger å campe her, og ønsker å ta de godt imot og legge til rette for dem. Når de er her så lenge betyr det nok at de kommer til å bidra både her og der. Vi håper det gir gode opplevelser for folk, sier han.

De 125 gardistene skal innlosjeres i Lofothallen på Leknes.

– Her skal de sove og få frokost. Det har sovet folk der før, så det skal være bra, sier informasjonssjefen.

Hans Majestet Kongens Gardes 3. gardekompani, var i Lofoten 15. – 17. juni 2018. Da var de på besøk hos Leknes og Vest-Lofoten Paradetropp i anledning Trommestevne Frøya på Leknes.

Har du en god ide til hvor garden bør spille? Skriv i kommentarfeltet!


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken