Det er femte år på rad at kampanjen "Uke 6" for seksualundervisning i grunnskolen arrangeres. Ifølge arrangørene Sex & Politikk (Forening for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter) er interessen økende i Nordland.

I Lofoten er disse skolene påmeldt: Strønstad skole, Kabelvåg ungdomsskole, Skrova skole, Fygle skole og Ballstad skole.

På landsbasis er 1/3 av skolene med i prosjektet, noe som betyr av 50.000 elever i ei uke fra 2. februar får lære mer om seksualitet, kropp og relasjoner.

Tidligere år har prosjektet rettet seg mot ungdomsskolen, men i år er det også laget opplegg for 4. klassetrinn.

I år handler kampanjen spesielt om mangfoldet av familieformer.

- Familier kan være så mangt og begrepet «familie» endrer seg med tid og sted, forteller Gry Stordahl, kampanjeleder i Sex og Politikk i ei pressemelding.

- Å gi barn og unge et innblikk i hvor forskjellige familier kan være, vil kunne bidra til større aksept overfor de familiene som ikke faller innenfor det mange oppfatter som «en vanlig familie», med far, mor og barn, sier hun.

Elevene skal møte "Uke 6" flere ganger i løpet av uka i blant annet norsk-, naturfag- og RLE-timene.

Debatt: Hva bør elevene lære på skolen og hva er det foreldrenes ansvar å ta opp med ungene? Si hva du mener i kommentarfeltet.