Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne vant 127 millioner

Artikkelen er over 6 år gammel

Kristiansundskvinne ante ikke om kjempepremien da Norsk Tipping ringte.

– Kutt ut, du tuller!

Dette var det første kristiansundskvinnen sa da Ingrid Roterud Mathisen ringte fra Norsk Tipping og fortalte at hun hadde vunnet 127 millioner kroner i Vikinglotto.

Tk.no har onsdag kveld snakket med Mathisen, som fikk ta jubeltelefonen til den gifte trebarnsmoren i 50-årene som fem minutter før fristen gikk ut klokka 18.00 onsdag kveld, kjøpte Vikinglotto-kupongen i en Kiwi-butikk.

Tidligere på onsdagskvelden ble det klart at den nest største premien i Norsk Tipping sin historie hadde havnet i Kristiansund.

FLERE FORSØK

Etter flere forsøk på å få tak i vinneren, lyktes det endelig.

– Kvinnen hadde vært ute, og kom akkurat inn da jeg ringte. Hun var alene i huset, og virket kanskje litt irritert da jeg ikke presenterte meg med det samme, sier Mathisen.

Samtalen som fulgte var omtrent slik:

– Snakker jeg med ... (kvinnens navn).

– Ja.

– Jeg ringer fra Norsk Tipping.

– Nei, tuller du ...

– Nei da. Kan du være så snill å finne fram spillekortet ditt, slik at jeg får slått fast at jeg snakker med riktig person.

Etter litt leting og åpenbart stigende stressnivå, fant kvinnen kortet, og Mathisen fikk bekreftet at hun hadde vinneren i den andre enden.

– Sitter du?

Jeg satte meg ned akkurat nå.

– Du har vunnet i Vikinglotto. Og lykketallet gikk inn.

Kutt ut, du tuller!

– Nei, det er helt sant, du har vunnet 127 millioner kroner.

ET HYL

Mathisen forteller at kvinnen da satte i et hyl.

– Det ble litt gråting, forståelig nok, sier vinnerambasadøren. Hun legger ikke skjul på at det er moro å få ringe til ofte helt uvitende tippere og fortelle om premier.

– Det blir mange forskjellige samtaler, for noen er det helt enormt å «bare» vinne en million. Tenk deg å vinne 127 ... Jeg snakket i 20-25 minutter med kvinnen fra Kristiansund. Å få overbringe en slik nyhet, er spesielt også for meg, sier Mathisen.

Kvinnen - som ønsker å være anonym - har fått tilbud om økonomisk rådgiving fra Norsk Tipping, og har takket ja til det.

– Da vi avsluttet samtalen, fortalte den lykkelige vinneren at hun så snart hun kunne, skulle ringe mannen sin og de tre barna og fortelle om premien. Hun fortalte også at hun var redd hun skal våkne i torsdag og oppdage at det hele var en drøm. Derfor avtalte vi at vi skal snakkes i morgen også, sier Ingrid Roterud Mathisen.

– Jeg tviler vel egentlig på at hun får sove i natt, legger vinnerambassadøren til ...

PS: Ifølge Mathisen vil kristiansundskvinnen ha pengene inn på kontoen før helga.

Kommentarer til denne saken