Gå til sidens hovedinnhold

Landets aller beste hotellfrokost

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter å ha vært blant topp fem siden 2011, samt ha den beste i Nord-Norge de siste årene, kan Thon Hotel Lofoten nå skilte med å ha landets aller beste hotellfrokost.

- Det har ikke helt gått opp for meg enda. Vi har jobbet med dette i så mange år, det er helt uvirkelig, sier en noe perpleks, men utrolig glad, Erik Taraldsen.

Da Lofotposten snakker med hotelldirektøren tirsdag kveld befinner han seg i Oslo i forbindelse med kåringen.

- Akkurat nå inntar vi en sjuretters middag på Feinschmecker, fortsetter Taraldsen, som er i Oslo sammen med kjøkkensjef Stian Haugnes og Ingunn Haugnes som er ansvarlig for frokosten.

- Lokalmaten gjør at vi hevder oss

For 12. året på rad har "Twinnings Best Breakfast" blitt kåret. I en årrekke er det Rica og Scandic sine hoteller som har stukket av med seieren, men i år er det altså Thon Hotels som kan skilte med den tittelen.

- Det er artig at det vises og at det blir satt pris på når vi daglig legger ned så mye innsats, sier Taraldsen.

Mye av æren må han gi til de lokale matleverandørene.

- De leverer til oss daglig, og det er lokalmaten som gjør at vi hevder oss, både når det kommer til melk, egg og ikke minst ost.

I tillegg til lokalmaten, la juryen også vekt på den omtanken personalet viser ovenfor gjestene.

- Personalet står opp klokken 04 hver morgen for å lage frokosten, vi har levende pianomusikk seks dager i uka, og vi har utsikt og service. Det er summen av alt dette som gjør det så bra, fortsetter Taraldsen.

Les også: De ansatte er stolte og gjestene er fornøyde

Stolt hotelldirektør

I løpet av et år har Thon Hotel Lofoten 65.000 gjester som spiser frokosten ved hotellet.

- Det er ganske mange gjester. Svolvær er en liten by med få innbyggere, da er det spesielt at vi klarer å hevde oss i Norgestoppen. Det er faktisk helt rått! Jeg er så stolt.

Gledesordene fosser ut av Taraldsen, og han forteller videre at det de siste ti årene er Scandic Nidelven i Trondheim som har stukket av med seieren.

- Enn at vi har slått de som har vært flinkest i ti år. Det viser at all den tiden vi har brukt på både ombygging, design og interiør har vært verdt det.

- I dag er det utrolig artig å være hotelldirektør i Verdens vakreste øyrike, det må jeg bare få si, ler Taraldsen avslutningsvis.
 

Les også: Her får du den nest beste hotellfrokosten i landet!

Store nyheter, trafikkulykker og stengte veier - last ned nyhetsappen fra Lofotposten og få varsel på mobilen når noe skjer:

Pushvarsel Lofotposten for iphone/ipad

Pushvarsel Lofotposten for android

Kommentarer til denne saken