Gå til sidens hovedinnhold

Nytt år med romjulsfotball: – Det sosiale er det viktigste

Artikkelen er over 1 år gammel

Tradisjonen med romjulscup i fotball lever videre i Kabelvåg.

Andre juledag ruller fotballen igjen i Kong Øysteins hall i Kabelvåg. Tradisjonen ble startet av Jarle Jenssen i 1998, den gang under navnet colacup. I år som i fjor er det Sander Lied Edvardsen og Fredrik Siem som har ansvaret for den tradisjonsrike turneringen.

Turneringen har hatt flere navn. Formatet som brukes i dag ble introdusert i 2002 med Draugen cup. Siden har det gått slag i slag.

– Likevel var det Jarle som startet tradisjonen med sin colacup i 1998, da hallen var splitter ny, forteller Lied Edvardsen og Siem.

Suksessoppskrift

I år er det 20 lag påmeldt: 15 guttelag og fem jentelag. Det utgjør fire grupper, med fem lag i hver gruppe. Det betyr at det blir kamper på hvert lag enn det har vært tidligere.

– Turneringen er også blitt mer effektiv. Det var en suksessoppskrift å introdusere to kamper samtidig. Det kunne vi gjøre da håndballbanen ble flyttet ut av Kong Øysteins hall og inn i den nye flerbrukshallen. Det betyr at det skjer mer i hallen. Før måtte noen lag vente nesten en halv dag før de fikk spille neste kamp. Nå er det maks en time mellom kampene for hvert lag, forteller de to.

Romjulsturneringa i Kabelvåg handler vel så mye om det sosiale som det sportslige. Det har for mange blitt en møteplass for dem som er hjemme på ferie i jula.

– Det sosiale er det viktigste. Ikke de 12–13 minuttene man spiller kamp. Folk samles, og vet at de kan møte kjenninger i hallen andre juledag. Det er veldig mange som kommer som ikke spiller fotball. Det er som regel minst 500 mennesker innom hallen i løpet av dagen, legger de til.

Heder og ære

Før var det mange «humorlag» med på turneringen. De har dessverre meldt seg ut. Duoen bak turneringen skulle gjerne sett at lag som Gutta Boys og Men In Tights hadde gjort comeback i manesjen.

– Det hadde vært morsomt å få med noen lag som lager litt sprell, slik det har brukt å være tidligere, sier de.

Som vanlig venter pokaler, heder og ære til vinnerne og toppscorerne. I fjor var det CCC som stakk av med seieren i herreklassen, mens Mind The Gap var best blant damene.

– CCC har sagt at de skal vinne i år også. De har forhørt seg om muligheten til å ha treninger i forkant av turneringen. De ønsker å spisse formen, ler Lied Edvardsen og Siem.

At interessen for turneringen fremdeles er til stede er arrangørene glade for.

– Vi har merket oss at selv om de som er litt eldre ikke er med lengre, er det mange lag med spillere i aldersgruppen 16 til 20 år. Det er morsomt at Draugen, med Martin Rørtveit Jensen, Tommy Jensen Andersen og flere er med i år også. Det blir en fin miks med rutine mot ungt pågangsmot, sier de.

Kommentarer til denne saken