Gå til sidens hovedinnhold

Nytt smittetilfelle i Vågan

Etter at en gjest testet positivt for covid-19 gikk Vågan kommune den 16. juli ut med en melding om at alle som hadde befunnet seg på Bacalao og Styrhuset i Svolvær i et bestemt tidsrom om å teste seg.

Alle gjester på Bacalao tirsdag 13.07 i tidsrommet 21–24 og Styrhuset pub tidsrommet 24-01.30 fikk beskjed om å begrense sosial kontakt og teste seg for covid-19 ved første anledning.

Nytt tilfelle

Mandag morgen meddeler Vågan kommune at de på kvelden lørdag 17. juli fikk bekreftet et nytt tilfelle av covid-19.

– Denne personen hadde vært på Styrhuset pub tirsdag 13.07 og fikk symptomer etter dette. Nærkontaktene er kontaktet og satt i karantene, skriver kommunen i meldingen.

Delta-variant?

Det er fortsatt ikke klart om den første smittede gjesten på de to utestedene hadde den mer smittsomme delta-varianten, men rett før helgen var det mistanke om det.

– Det vi vet er at den personen er nærkontakt til en person har fått påvist delta-varianten. Vi vet ikke hvilken variant denne personen har påvist enda, opplyste kommuneoverlege Jan Håkon Juul.

Denne personen og dens nærkontakter ble testet i en annen kommune da de var reist videre. Som i andre tilfeller oppfordrer kommunen til at man, om man har merker symptomer, straks isolerer seg inntil test kan gjennomføres.

Kommentarer til denne saken