Gå til sidens hovedinnhold

Nytt tilfelle av korona i Hadsel

Hadsel kommune melder onsdag kveld at det er bekreftet et nytt tilfelle av covid-19 i kommunen.

Én person har testet positivt på hurtigtest onsdag. Det er snakk om en kjent nærkontakt som har vært i karantene, og dette tilfellet har dermed ikke noe å si for smitteutbredelsen, opplyser kommunen i en pressemelding.

Dagens testsvar fra laboratoriet i Bodø var alle negative, men én person har testet positivt på hurtigtest på smitteklinikken på Stokmarknes onsdag.

- Det er snakk om en nærkontakt som har vært i karantene og derfor er det ikke bekymringsfullt med tanke på smitteutbredelsen, sier smittevernlege Martin Larsen Drageset.

Tallet på koronasmittede i Hadsel er nå 20.

- Situasjonen i dag er tilsvarende den vi hadde tirsdag. All smitte er knyttet til de kjente smitteveiene og vi har ikke nye nærkontakter. Det går altså fortatt i riktig retning, men det kan endre seg. Det er fortsatt helt nødvendig at alle begrenser sosial kontakt og overholder smitteverntiltakene, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Én pasient er nå innlagt på Nordlandssykehuset Vesterålen med covid-19.

Kommuneoverlege Jan Håkon Juul i Vågan opplyser at det er tatt tre tester av nærkontakter i Vågan knyttet til utbruddet i Hadsel. To av disse har man fått svar på, begge er negative. Den tredje prøven venter man svar på.

De tre nærkontaktene i Vågan ble satt i karantene som følge av smittesporingen.

Juul sier han opplever at pågangen for testing for korona har vært merkbart høyere i Vågan den siste tiden, og peker på at folk er flinkere til å teste seg dersom man opplever symptomer.

Kommentarer til denne saken