Gå til sidens hovedinnhold

Nytt tilfelle av korona i Vesterålen

Hadsel kommune melder i en pressemelding at det onsdag er bekreftet ett nytt tilfelle av koronasmitte i kommunen.

- Én person har fått påvist smitte. Vi kan ikke si sikkert hvor eller når pasienten er smittet, men det er ingenting som tyder på at vi har lokal smitte i Hadsel og pasienten har nettopp vært på innenlandsreise. Av personvernhensyn gir vi ikke ut nærmere detaljer om smittesituasjonen, sier smittevernlege Martin Larsen Drageset.

Kommunen har oversikt over nærkontaktene til pasienten og to personer testes i Hadsel onsdag. Drageset har vært i kontakt med både Folkehelseinstituttet og reiseselskapet pasienten har benyttet i smittesporingsarbeidet.

Forrige gang Hadsel hadde et tilfelle av korona var 6. april. Totalt har nabokommunen til Vågan hatt seks bekreftede tilfeller, fem av disse er friskmeldte.

- Tilstanden til pasienten som nå har fått påvist smitte er god og vedkommende er i hjemmeisolasjon, sier Drageset.

I Hadsel er man ikke overrasket over at det nå dukker opp nye tilfeller av koronasmitte.

- Det er ikke uventet med tanke på den reisevirksomheten vi ser og at mange slapper mer av når det gjelder smittevern. Det er viktig å huske på at smitten fortsatt er i samfunnet og at vi ikke kan slappe av før vi har en vaksine. Dit er det fortsatt et godt stykke igjen, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

De to understreker hvor viktig det fortsatt er å overholde smittevernstiltakene.

- Faren er ikke over og det er handlingene til hver og en av oss som avgjør hvor mange som blir smittet fremover, sier Drageset.

Kommentarer til denne saken