2017 er snart historie, og allerede i ettermiddag begynte de første å ønske 2018 velkommen.

- For mange år siden var det tradisjon å gå i fakkeltog på Gravdal. Gravdal Opp & Fram har tatt tak i dette, og samlet inn penger til fyrverkeri, forteller Randi Rasmussen.

Fakkeltoget gikk i ettermiddag klokken 17, i ruten til 17. mai-toget. Det vil si at det var start ved Buksnes skole. Toget gikk deretter langs Gravdalsgata, opp til Nordlandssykehuset Lofoten og Vestvågøy sykehjem, før toget gikk ned til Bunnpris.

- Bunnpris har vært så snill å åpne inngangen, slik at vi kan stå der og selge kanelboller og gløgg, og gi saft til barna, forteller Rasmussen.

Også i Kabelvåg, og i boligfeltet Breidablikk på Leknes var det tidlig kveld fakkeltog og fyrverkeri. Tradisjonen tro sørget Kabelvåg Innbyggerforening for fakkeltog og festfyrverkeri i ettermiddag. Flere hundre innbyggere og besøkende tok del i feiringen av inngangen til det nye året, og paradetroppen sørget for at alle klarte å holde takten i fakkeltoget.

Det var ikke dårligere stemning på Gravdal.

- Jeg er overveldet. Det var mellom 350 og 400 personer som gikk i fakkeltoget, forteller Rasmussen, som både er stolt og takknemlig.

I Breidablikk ble det nyttårsfeiring og bålkos i fjæra.

- Ideen bak var å gjøre noe sosialt sammen, og at de minste som ikke klarer å være oppe til midnatt fikk være med på en liten nyttårsfeiring. 30 små og store deltok på en hyggelig stund i fjæra, forteller velforeningsleder Arve Hunnestad.

Det ble tent stjerneskudd, grillet pølser, og sendt opp noen barnevennlige raketter.

- Det så ut til at alle koste seg, forteller han.

Har du bilder du vil dele? Send på e-post til red@lofotposten.no

Se også:

Bildeserie

Nyttårsaften 2017