Fredag 20. august og lørdag 21. august vil bilistene i Vågan måtte vise ekstra hensyn syklister som gyver løs på pedalene.

Da skal nemlig deltakerne i Lofoten Triathlon i aksjon.

Fredag

Først ute er deltakerne på ekstremdistansen og den halvekstreme distansen fredag, i tillegg til de yngste rekruttene som skal delta på barnetriatlon fra 16.30.

- Håkon Kyllingmarks Gate blir stengt hele dagen. I tillegg stenger vi Sivert Nilsens Gate og frem til rundkjøringen i Svolvær i forbindelse med utsykling fra Svolvær. Det vil bli satt fysiske sperringer når løpene pågår, sier arrangør Frank Hagen i The Arctic triple.

- Av hensyn til de som deltar på den ekstreme distansen vil det være stengt mellom 06.00 og 07.00 fredag morgen, mens deltakerne på halvekstreme distansen vil sykle ut fra Svolvær mellom 12.00 og 13.30, forklarer Hagen.

Det er altså bare i Svolvær sentrum trafikken blir påvirket fredag.

Lørdag

Også lørdag vil Håkon Kyllingmarks Gate være stengt store deler av dagen, mens Sivert Nilsens Gate, og frem til rundkjøringen blir stengt mellom 12.00 og 13.00 når deltakerne på den olympiske distansen skal ut på sin sykkeletappe.

Mellom 12.30 og 14.00 blir det også redusert fremkommelighet for de som planlegger å kjøre til Henningsvær.

- Det vil være mulig å kjøre fra Henningsvær, men de som skal til Henningsvær må regne med noe ventetid. Trafikken vil bli regulert på strekningen i samarbeid med politiet, forteller Hagen, som legger til at veien selvsagt vil være fremkommelig for utrykningskjøretøy.

Han oppfordrer bilistene til å vise ekstra hensyn til deltakerne som skal ut og konkurrere.

- De ønsker selvsagt å sykle raskest mulig, men må forholde seg til trafikkreglene. Vi håper likevel alle som møter på dem viser ekstra hensyn. Delta gjerne som publikum, det er alltid trivelig med heiarop, oppfordrer han.

Bildeserie

Disse deltok i triathlon lørdag

Endring i løypa

For de som har fulgt med på konkurransene tidligere, gjør Hagen oppmerksom på en liten endring i løypa i Henningsvær. Deltakerne skal sykle inn på torget hvor det er matstasjon som tidligere, men i år vil torget fungere som en snuplass, og deltakerne skal sykle fra torget igjen samme vei som de kom inn - ikke ut gjennom Misværveien.

I tillegg blir det altså i år et gledelig gjensyn med barnetriatlon-løpet.

- I fjor fikk vi ikke arrangert dette på grunn av koronarestriksjonene. I år er Vågan Brannvesen igjen på plass med brannbilen, så vi håper på en fin gjennomføring i år, sier Hagen.