Ga 50.000 til ny redningsskøyte: – Damer hjelper damer

PENGEGAVE: Ingebort Karlsen, Søss-Helen Pettersen, leder Anne-Marie Johansen og Anne-Margrethe Myklebust er fire av ysv medlemmer i Mølnarodden RF. Her overleveres sjekken til innsamlingsleder Laila Christoffersen og leder Unn Margareth Øvrevoll.

PENGEGAVE: Ingebort Karlsen, Søss-Helen Pettersen, leder Anne-Marie Johansen og Anne-Margrethe Myklebust er fire av ysv medlemmer i Mølnarodden RF. Her overleveres sjekken til innsamlingsleder Laila Christoffersen og leder Unn Margareth Øvrevoll. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rebekkaloge NR 177 Grid har siden 2016 samlet in penger til nye redningsskøyta. Tirsdag fikk de 50.000 fra en forening med bare syv medlemmer.

DEL

Odd Fellow ordenen har som landssak i perioden 2016–2019 å samle inn midler for å bygge en ny redningsskøyte. Den skal hete «Odd Fellow III» og stasjoneres i Bodø. Den nye redningsskøyta koster over 40 millioner. Målet til Odd Fellow ordenen har vært å samle inn 25 millioner.

Kvinnelige medlemmer i Odd Fellow ordenen er organisert i Rebecca-loger og tirsdag hadde Rebekkaloge NR 177 Grid på Leknes invitert rundt 60 eldre til en sosial kveld på huset på Skulbru.

Her ble det servert kaker, snitter, kaffe og god musikk.

– Beste av det beste

De vel 50 medlemmene har engasjert seg sterkt i innsamlingsaksjonen til den nye redningsskøyta, og innsamlingsleder Laila Christoffersen hadde invitert skipper Glenn Pettersen på «Det Norske Veritas». Han kunne fortelle at han var med i arbeidsgruppa da den første skøyta i «Ulstein-klassen» ble bygget. «Odd Fellow III» er i denne klassen.

– Denne skøyta dere er med å finansiere er det beste av det beste. Det som er den største fordelen med denne er farten. Med full fart vil «Odd Fellow III» bruke 1 time og 20 minutter fra Stamsund til Bodø. «Det Norske Veritas» bruker omtrent det dobbelte. I redningsoppdrag jobber vi bestandig mot klokka, fortalte Pettersen som har vært mannskap på både «Odd Fellow I» og «Odd Fellow III».

Han ble svært overrasket da leder Unn Margareth Øvrevoll kunne fortelle at Rebekkaloge NR 177 Grid hadde samlet inn over 120.000.

– Det er helt fantastisk. Jeg kan her å nå love dere at etter at «Odd Fellow III» er døpt så skal jeg få den over fjorden, og dere alle skal få komme om bord, sa Pettersen til salen som kvitterte med applaus.

Men det var ikke bare skipperen som ble overrasket.

Fikk 50.000

Mølnarodden Redningsforening består av bare syv medlemmer, men de er til gjengjeld svært aktive.

Leder Anne-Marie Johansen hadde med en sjekk, som hun overleverte til leder Unn Margareth Øvrevoll.

– Planen var å gi disse pengene direkte til redningsselskapet, øremerket en ny skøyte. Da vi fikk henvendelse fra dere så var vi ikke i tvil. Damer hjelper damer, så det er en stor glede å gi dere en sjekk på 50.000 til den nye skøyta, sa Anne-Marie til en meget glad Øvrevoll.

– Hva skal jeg si? Det er bare helt eventyrlig. De er syv stykker og så klarer de å samle inn så mye penger. Det er imponerende, og jeg vet at det ikke er første gangen de samler inn store summer til redningsselskapet, svarer Øvrevoll.

Hun er også stolt over det de vel 50 medlemmene i Rebekkaloge NR 177 Grid har klart å samle inn.

– Målet var i utgangspunktet å samle inn 1000 kroner per medlem og det gikk veldig greit. Før dagen i dag hadde vi passert 120.000, og når dagen i dag er omme skal vi ikke være så langt fra 200.000. Når landssaken er over ved årsskiftet så skal vi ha passert 200.000, sier Unn Margareth Øvrevoll.

Etter planen skal «Odd Fellow III» døpes i Bodø i 2019.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken