Gå til sidens hovedinnhold

UNN på sparebluss - Bjerkvik uten ambulanse

Artikkelen er over 6 år gammel

Sykdom og innsparinger er årsak.

Ambulansen som til vanlig er stasjonert i Bjerkvik, blir stående parkert trolig fram til mandag, skriver fremover.no

Årsaken er sykdom.

UNN må spare penger. Derfor blir det nei til overtidsbruk i forbindelse sykefravær.

Beredskap

Avdelingsleder Per Øivind Sørgård ved amubulanseavdelingen ved UNN sier til Fremover at det kan bli rokeringer på biler fra andre steder.

- Det blir sett på fra dag til dag. Bjerkvik er heller ikke langt fra Gratangen. Dessuten kjører alle ambulanser som kommer nordfra gjennom Bjerkvik. Det vil være beredskap, sier han.

170 millioner

UNN må kutte 170 millioner kroner neste år. Ambulansetjenesten blir rammet.

Tirsdag skrev Fremover at UNN-direktør Tor Ingebrigtsen ber om aksept for mer ulike responstider i ambulansetjenesten. I sitt saksframlegg foran møtet i sykehusets styre den 10. desember skriver han:

Lavare aktivitet

– I virksomhetsplanleggingen for 2015 er det lagt opp til å prioritere aktiv pasientbehandling høyere og beredskap noe lavere enn tidligere. Det utredes derfor endringer i vakt- og beredskapsordninger med lav aktivitet både i legetjenesten og ambulansetjenesten. I ambulansetjenesten resulterer denne tilnærmingen i en prinsipiell endring i retning av å akseptere økt differensiering av responstidene i bilambulansetjenesten.

En ambulanse

Tidligere i november skrev Fremover at det enkelte dager vil det bare være en ambulanse på vakt i Narvik by - også på grunn av innsparingene

Kommentarer til denne saken