Gå til sidens hovedinnhold

Økte vannpotten til Gravdal

Artikkelen er over 1 år gammel

Haug og Borgvåg blir foreløpig ikke egne prosjekt for tilføring av vann.

Kommunestyret i Vestvågøy vedtok tirsdag å igangsette vann- og avløpsprosjektet «Gravdal 1 og 2», og økte bevilgningen med 38,7 millioner kroner. Dermed er kostnadene for del en 47,1 millioner kroner, og del to 23,1 millioner. Den første delen er ikke klar for å starte på grunn av at alle avtaler om grunnavståelse ikke er på plass.

Nedstemt

Ikke uventet var Frp uenig med resten av kommunestyret. Partiet ville ha med i vedtaket at vanntilførsel til Haug ved Gravdal, og Borgvåg i Borge, skal sikres allerede i år. I partiets forslag var det lagt inn fire millioner kroner for å sikre 20 husstander på Haug godkjent drikkevann. Boligfeltet sliter med at vannkvaliteten er dårlig.

Det samme gjelder Borgvåg der det er snakk om å legge vannledning fra Sletteng. Ifølge Pål Krüger (Frp) er prislappen i overkant av to millioner kroner. Vann og avløp er selvfinansierende i og med at abonnentene betaler gjennom avgiften.

Flere etterlyste en klarere dokumentasjon av kostnadene for de to prosjektene før et vedtak ble fattet.

– Når det gjelder Borgvåg må vi få en skikkelig saksutredning. Tallene vi har er laget av en aksjonsgruppe, sa Sten Angelsen (Sp) i møtet som ble gjennomført digitalt.

Utsatte plan

Kommunestyret valgte å utsette den største saken på sakskartet tirsdag, tredje gangs behandling av forslag til arealplan. Årsaken er at koronautbruddet satte en stopper for meglingsmøtet mellom kommunen og Fylkesmannen om innsigelsene som sistnevnte har levert til planforslaget. Nytt meglingsmøte er berammet til slutten av april. Kommunestyret ønsker også at det avholdes eget møte med arealplanen som eneste sak til behandling.

Kommentarer til denne saken