Vestvågøy Ap er klar for oljedebatt

Folkemøte: Leder Arne Martin Finstad i Vestvågøy Ap inviterer til folkemøte før partiet tar stilling til konsekvensutredning av oljevirksomhet.

Folkemøte: Leder Arne Martin Finstad i Vestvågøy Ap inviterer til folkemøte før partiet tar stilling til konsekvensutredning av oljevirksomhet.

Vestvågøy Ap sier ja eller nei til oljevirksomhet torsdag kveld.

DEL

Vi gir deg alt om hvordan valget påvirker deg - KUN 5 kr for 5 uker

Lokalpartiet slipper torsdag i neste uke til ja- og neisiden på et åpent møte før medlemmene senere på kvelden tar stilling til konsekvensutredning av Nordland 6. Møtet finner sted i kommunestyresalen på Vestvågøy rådhus, på Leknes.

Argumentene for konsekvensutredning skal legges fram av direktør i Norsk Olje og Gass, Karl-Eirik Schøtt Pedersen, mens Bent Bakkan fra Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja representerer oljemotstanderne.

– Vi ønsker å få fram mest mulig kunnskap før medlemmene sier sitt. Møtet er også åpent for andre, uansett politisk ståsted, sier leder i Vestvågøy Ap, Arne Martin Finstad og legger til:

– Vi ønsker en grundig debatt før vi avgjør hvilket råd Vestvågøy Ap skal gi fylkesårsmøtet i mars.

I januar la programkomiteen i Ap fram sitt forslag til kompromiss som landsmøtet skal ta stilling til i april: Frede Nordland 7 og Troms 2, og konsekvensutrede Nordland 6. Området ligger vest og sør for Værøy og Røst. Aps oljekompromiss møter motstand i Lofoten

I Lofoten har Arbeiderpartiet i fem av de seks kommunene sagt nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er kun Vestvågøy Ap som ikke har behandlet spørsmålet.

– Havner også Vestvågøy Ap på nei er samtlige partilag i Lofoten mot konsekvensutredning, sier Finstad.

Hva er ditt syn?

– Den dagen vi får en garanti om at seismikk, utvinning og sikkerheten ikke rammer vårt gull», torsken, og garanti om ringvirkninger i form av arbeidsplasser, er jeg positiv. Men vi er ikke der. Så jeg ønsker ikke konsekvensutredning, sier Finstad.

Artikkeltags