Vestvågøy Ap er klar for oljedebatt

Folkemøte: Leder Arne Martin Finstad i Vestvågøy Ap inviterer til folkemøte før partiet tar stilling til konsekvensutredning av oljevirksomhet.

Folkemøte: Leder Arne Martin Finstad i Vestvågøy Ap inviterer til folkemøte før partiet tar stilling til konsekvensutredning av oljevirksomhet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Vestvågøy Ap sier ja eller nei til oljevirksomhet torsdag kveld.

DEL

Lokalpartiet slipper torsdag i neste uke til ja- og neisiden på et åpent møte før medlemmene senere på kvelden tar stilling til konsekvensutredning av Nordland 6. Møtet finner sted i kommunestyresalen på Vestvågøy rådhus, på Leknes.

Argumentene for konsekvensutredning skal legges fram av direktør i Norsk Olje og Gass, Karl-Eirik Schøtt Pedersen, mens Bent Bakkan fra Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja representerer oljemotstanderne.

– Vi ønsker å få fram mest mulig kunnskap før medlemmene sier sitt. Møtet er også åpent for andre, uansett politisk ståsted, sier leder i Vestvågøy Ap, Arne Martin Finstad og legger til:

– Vi ønsker en grundig debatt før vi avgjør hvilket råd Vestvågøy Ap skal gi fylkesårsmøtet i mars.

I januar la programkomiteen i Ap fram sitt forslag til kompromiss som landsmøtet skal ta stilling til i april: Frede Nordland 7 og Troms 2, og konsekvensutrede Nordland 6. Området ligger vest og sør for Værøy og Røst. Aps oljekompromiss møter motstand i Lofoten

I Lofoten har Arbeiderpartiet i fem av de seks kommunene sagt nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er kun Vestvågøy Ap som ikke har behandlet spørsmålet.

– Havner også Vestvågøy Ap på nei er samtlige partilag i Lofoten mot konsekvensutredning, sier Finstad.

Hva er ditt syn?

– Den dagen vi får en garanti om at seismikk, utvinning og sikkerheten ikke rammer vårt gull», torsken, og garanti om ringvirkninger i form av arbeidsplasser, er jeg positiv. Men vi er ikke der. Så jeg ønsker ikke konsekvensutredning, sier Finstad.

Artikkeltags