Den globale årskonferansen til WWF holdes for første gang i Norge, og den er denne gang lagt til Lofoten og Svolvær. Der skal mellom 150 og 200 representanter fra alle verdenshjørner møtes når World Wide Fund for Nature (WWF) samles i Svolvær og på Thon-hotellet.

Glad for kongelig besøk

Konferansen åpnes av kronprinsesse Mette-Marit mandag.
– Vi er svært takknemlige for at kronprinsessen stiller opp på denne måten, det gir inspirasjon og det viser at kongehuset prioriterer engasjementet for natur og miljø høyt. Ett av mine favorittsitater har jeg hentet fra kronprinsessen, og det lyder “A healthy planet is a wealthy planet”, sier generalsekretær Nina Jensen på nettsidene til WWF.

På tur i fembøring

Kronprinsessen har et tett program i Lofoten.
Først på dagen mandag blir det besøk hos Lofoten folkehøgskole i Kabelvåg. Der får hun en orientering om skolens virksomhet og skal blant annet besøke en fotoutstilling med elevarbeider.
Etter besøket her reiser kronprinsessen med skolens fembøring til Svolvær havn sammen med høvedsmann Odd Arne Sandberg og elever fra skolen før det bærer inn til konferansen der toppledelsen i WWF også er til stede.
Under konferansen skal miljøtoppene til WWF meisle ut strategien for de neste ti årene i det som er verdens største miljøorganisasjon.
"Vi er svært takknemlige for at kronprinsessen stiller opp på denne måten
Nina Jensen, generalsekretær WWF Norge

Se bildeserie fra kronprinsparets besøk på Vestvågøy i 2014

– Må gå foran

Det er ikke tilfeldig at miljøtoppmøtet legges til Lofoten når man først skulle til Norge. Bakteppet er den lange diskusjonen om olje- og gassutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
– Noen steder må hensynet til natur og naturbaserte næringer gå foran kravet om mer penger i Oljefondet. Området Lofoten, Vesterålen og Senja er et slikt sted, understreker Nina Jensen videre.
– Lofoten er et eksempel på et sted som har alle de fornybare ressursene vi trenger for å lage framtidens løsninger. Vi må legge om kursen mot et grønt skifte, og da er det avgjørende at vi tar vare på naturressursene våre som fisken, at vi utnytter vinden, bølgene, sola og finner kreative løsninger for de utfordringene som vil komme, melder Jensen på nettsidene til WWF.

Les også: Fargerik gråværsdag med kronprinsparet