I dag skal kommunestyret ta stilling i oljespørsmålet. Demonstrantene var på plass før møtet

Protesterte: Vågan Natur og Ungdom demonstrerte foran rådhuset mandag i forkant av kommunestyrets behandling av konsekvensutredning av oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. F.v. Eline Bjørlo Johansen, Emma Pernille Sørstrøm, Linn Sofie Skarheim og Siv-Lou Berntsen.foto: Øystein Ingebrigtsen

Protesterte: Vågan Natur og Ungdom demonstrerte foran rådhuset mandag i forkant av kommunestyrets behandling av konsekvensutredning av oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. F.v. Eline Bjørlo Johansen, Emma Pernille Sørstrøm, Linn Sofie Skarheim og Siv-Lou Berntsen.foto: Øystein Ingebrigtsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Natur og Ungdom kom med et klart budskap til politikerne i Vågan før debatten om konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja.

DEL

Tidlig mandag morgen stilte Eline Bjørlo Johansen, Emma Pernille Sørstrøm, Linn Sofie Skarheim og Siv-Lou Berntsen i Vågan Natur og Ungdom opp med et stort banner og klare meldinger utenfor rådhuset i Svolvær.

Les også: APs representanter fritstilles i diskusjon og avstemning

Demonstrasjon

De engasjerte ungdommene i Vågan Natur og Ungdom stilte opp fordi kommunestyret i Vågan nå behandler på nytt spørsmål om konsekvensutredning av oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Vi tenker at det er viktig at vi er her og viser at vi er mot dette. Vi håper de også går mot, på samme måte som oss, sier fylkesleder i Nordland Natur og Ungdom, Emma Pernille Sørstrøm.

Ungdommene stilte opp tidlig for å rekke politikerne på vei inn til sine respektive gruppemøter før kommunestyret åpnet senere mandag.

De har i forkant også hatt kontakt med enkelte politikere, men håper med demonstrasjonen å nå ut til enda flere.

– Vi har med flyers som de får utdelt og vi vil snakke litt med politikerne og vil prøve å komme oss inn på noen gruppemøter, sier de engasjerte ungdommene i Natur og Ungdom.

Les også: – Ingenting ville gledet oss mer enn om Ap snur

Ny politisk behandling

Saken kommer opp etter at SV tidligere i høst tok opp behovet for en ny politisk behandling i Vågan. Sist saken var oppe var i 2010, og i september i år omtalte Lofotposten at ordfører Eivind Holst (H) var eneste lofotordfører som kunne stille seg bak et krav om konsekvensutredning av de omstridte områdene.

Det var da i tråd med gjeldende vedtak i kommunestyret i Vågan. Mandag kom debatten opp på nytt. I forkant av møtet signaliserte Vågan Ap at de fristilte representantene i saken.

Les også: Åpen debatt om konsekvensutredning

Fisk og reiseliv viktig

Ungdommene i Vågan Natur og Ungdom er ikke i tvil om hva de mener politikerne i Vågan bør gjøre.

– Vågan er den eneste av de seks lofotkommunene som er for, det er viktig at de går mot av hensyn til turistnæringen og fiskeriene i Lofoten, Vesterålen og Senja. De er mye større enn de kommer til å være med oljeboring. Fisk og olje går ikke hånd i hånd, slår Sørstrøm fast.

– Hvordan skal det se ut når man på en fin dag kan se mot Bodø og ser oljeplattformer? Hva vil det gjøre med Lofoten og turistnæringa, spør fylkesleder Emma Pernille Sørstrøm videre.

Artikkeltags