Hun ønsker oljeleting i Lofoten og Vesterålen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Oljekrisen gjør at statsminister Erna Solberg (H) mener at Lofoten og Vesterålen bør åpnes for oljeleting. Hun er klar på at dette fortsatt er Høyres standpunkt.

– Jeg mener vi bør utvikle Lofoten og Vesterålen. Samtidig er jeg klar over at det er en politisk vanskelig sak, en symbolsak i Norge. Men det er klart at for verdiskapingen for Norge er dette viktig. Ikke minst fordi det ligger mye infrastruktur som en kan trekke oppover, ville det vært gunstig å utvikle de områdene, sier hun til Dagens Næringsliv.

Gode framtidsutsikter

Solberg deltar mandag på oljemessen i Stavanger. Siden forrige messe i 2014 har oljeprisen stupt og titusenvis av arbeidsplasser gått tapt. Statsministeren mener at det likevel er gode framtidsutsikter for næringen.

– Dette er en viktig næring i lang tid fremover, selv om vi snakker om omstilling og endringer. Vi skal hjelpe til at slik at de har areal til utvikling, sier Solberg.

Positivt

I regjeringsforhandlingene med samarbeidspartiene Venstre og Kristelig Folkeparti ble det vedtatt å ikke konsekvensutrede Lofoten og Vesterålen. Men Solberg er klar på at dette fremdeles er et aktuelt tema for Høyre.

– For Lofoten og Vesterålen hadde det vært positivt om en hadde fått til den type aktivitet. Det har vært fraflyttingsområder som trenger en stimulans. Jeg mener at det er fullt mulig å gjøre dette på en bærekraftig måte som gjør at det kan leve godt sammen med andre næringer. Det er vårt primærstandpunkt, understreker hun. (©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken