Gå til sidens hovedinnhold

Etter to år med forsinkelser, er oljeselskapet endelig i gang med utvinning av olje i Barentshavet

Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag gikk startskuddet for ENI Norges produksjon av olje i Barentshavet. Det melder nettstedet Petro.no. Dette kom svært overraskende på mange, da produksjonen på Goliat-feltet har vært forsinket i to år på grunn av en rekke utfordringer rundt bygging og klargjøring av installasjonen.

Kilder i Hammerfest har gitt Petro.no opplysninger om at produksjonen kom i gang sent lørdag kveld.

Goliat-plattformen skal ha rundt 40 ansatte i sving til en hver tid, og totalt skal 120 mennesker jobbe i turnus. Feltet driftes fra Hammerfest hvor Eni Norge har etablert sin driftsorganisasjon på 60 personer.

Den 65.000 tonn tunge Eni-plattformen ligger 85 kilometer nordvest for Hammerfest, og 50 kilometer sørøst for Snøhvit-feltet i Barentshavet. Goliat er ifølge Petro.no, det første oljefeltet som kommer i drift i Barentshavet, og er verdens nordligste i sitt slag. Det er beregnet at det ligger 179 millioner fat olje i området, og rundt åtte milliarder standard kubikkmeter gass. Produksjonskapasiteten er på rundt 100.000 fat per døgn under topp produksjon.

Utbyggingskostnadene var beregnet til 30 milliarder kroner, men overskridelsene har ført til at dette beløpet nærmer seg 47 milliarder.

Kommentarer til denne saken