Leknes skiklubb ønsker å utvide skiløypa på Leknes, oppover til Gammen fra der lysløypa ender i dag. Dette strekket er på cirka 700 meter. Lederen i skiklubben, Inge-Harald Olsen, forteller at nesten alle grunneierne nå har skrevet under.

– Det har vært vanskeligere å komme i kontakt med noen av dem som ikke bor her, men vi har sendt ut informasjon til alle, og nå er det bare en grunneier som ikke har skrevet under, sier han.

Les også: Mange i skiløypa: – Det viktigste er å komme seg ut og bruke naturen

Flere skidager

Utvidelsen skal skje i en trase som de allerede tråkker. Det er uslett terreng og et par elver i traseen som de håper de kan fikse, slik at det blir lettere å komme seg fram. Om det blir slettere behøver de ikke like mye snø for å tråkke løypa, og dette kan gi flere skidager.

– Disse løypene blir mye brukt på sommeren også, så det er også fint for dem som bruker føttene. Det er en vinn-vinn situasjon om vi får utvidet løypa, sier Olsen.

Skiklubben har gjort ferdig rulleskiløypa, og de prøver hele tiden å gjøre prosjekter som kan hjelpe folk til å holde seg i fysisk aktivitet.

– Nå gjenstår det bare å skaffe penger til prosjektet og så må vi lage en byggesøknad. Jeg vet ikke hvor lang behandlingstid det er på det, men vi håper vi kan så startet på utvidelsen i sommer, forteller Olsen.

Det neste prosjektet blir å skaffe penger til lys i utvidelsen av løypa også, men i første omgang ønsker skiklubben å få traseen planert. Skiklubben skal ikke legge mer asfalt, enn det som har blitt lagt til rulleskiløypa.

Les også: Arrangerer KM på ski for første gang på 20 år

Fornøyde turgåere

Da skiklubben tidligere i januar skrev om dette på Facebook kom det over 60 kommentarer på innlegget med positive tilbakemeldinger.

– Folk er veldig glad for det arbeidet vi gjør. Det har vist seg på alle prosjektene våre. Det er en veldig fin opplevelse folk får når de er på ski i løypa, sier Olsen.

Nå som det har vært mye snø og fint vær de siste dagene er det veldig mange som har vært og gått skitur. Det har vært fulle parkeringsplasser både ved Lofothallen og på Skaret, forteller Olsen.

– Det viser seg hver gang det er snø, at det er enormt med folk som er ute. Folk er glad i å være i naturen. Jeg har sett en merkbar forskjell på hvor mange som bruker løypa nå som vi har begynt å tråkke, sier Olsen.

Les også: Lysløypa på Leknes: – Ønsker å gjøre folk bevisste på hvor de går i løypa