Marthe (17) fra Lofoten fikk møte Erna Solberg: – Veldig lærerikt og gøy!

Audiens: Marthe Sørvaag Hansen og 17 andre ungdomsledere fikk møte statsminister Erna Solberg.

Audiens: Marthe Sørvaag Hansen og 17 andre ungdomsledere fikk møte statsminister Erna Solberg. Foto:

Marthe Sørvaag Hansen fra Kabelvåg var en av 18 ungdomsledere som fikk audiens hos statsministeren forrige lørdag.

DEL

Sørvaag Hansen leder komiteen for Operasjon Dagsverk i Nordre Nordland, og har ansvaret for å følge opp en rekke skoler i distriktet. Lørdag var hun på plass i Oslo for å møte statsminister Erna Solberg, som selv var leder for Operasjon Dagsverk i 1979. Her diskuterte de lederskap, og utvekslet kunnskap og erfaringer.

– Det var veldig lærerikt og gøy! Det er artig å se noen i en så høy stilling snakke om verdensproblematikk og det jeg aktivt holder på med nå. Det var kult å kunne relatere seg til statsministeren, ler Sørvaag Hansen.

Leder åtte mennesker

Som leder for OD i Nordre Nordland leder Sørvaag Hansen en gruppe på åtte mennesker. Sammen har de ansvaret for å arrangere og gjennomføre OD i sitt distrikt.

– I hovedsak består min arbeidsoppgave av å lede menneskene som står bak meg og hjelper meg med arrangeringa, forklarer 17-åringen.

Dere diskuterte lederskap med statsministeren?

– Både lederskap, og hvordan det var for henne å sitte som leder for OD nasjonalt. Jeg lærte mye, og det var interessant å høre henne snakke om hvordan aksjonen har utviklet seg fra 1979 og endringene hun fikk gjennomført da hun satt som leder.

Snakket om Trump

Kabelvågværingen og resten av ungdomslederne fikk også anledning til å snakke med Erna Solberg om hverdagen som statsminister.

– Vi snakket litt i etterkant av møtet. Jeg spurte henne hvordan det var å møte Donald Trump (USAs president, red.anm.). Han er veldig amerikansk og mer forretningsmann enn politiker. Det var et interessant møte som det var gøy å høre om, slår hun fast.

Tirsdag er Sørvaag Hansen på elevtinget i Oslo, som er det største organet til elevorganisasjonen. Her samles 550 elever fra hele Norge for å diskutere skolepolitikk.

Hvilke fremtidsplaner har du?

– Jeg vet ikke helt hva jeg vil jobbe med i fremtiden. De fleste som sitter i slike organisasjoner har vanligvis mål, men jeg er ikke helt sikker på hva jeg vil jobbe med i fremtiden. Det kan godt hende jeg søker hovedkomiteen. Uansett er det morsomt å teste ut slike ting. Da er det enklere å finne ut hva man liker, smiler Sørvaag Hansen, som til daglig er elev ved Aust-Lofoten videregående skole i Svolvær.

Artikkeltags