Gå til sidens hovedinnhold

Oppdaget ti turister på tynn is:- Jeg fikk stoppet, løp ut, og fikk de på trygg grunn

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag var Sondre Torheim på tur med lastebil fra Leknes til Haugen. Plutselig fikk han øye på ti turister som gikk ute isen. Han fikk stoppet bilen før han løp ut mens hoiet å skrek til turistene som fort kom seg på trygg grunn.

Isen har så vidt lagt seg i Lofoten, men er svært utrygg. Sondre Torheim jobber som sjåfør hos Østbø, og onsdag ettermiddag var han på tur til Haugen.

Rett etter Vonheim-krysset ble han oppmerksom på to leiebiler som sto parkert på feil side av veien. Da han så ut på det delvis islagte Hauklandsvannet fikk han øye på ti personer.

– De var rett ved Geitelva, og der er isen ekstra tynn. Jeg ble kjemperedd, og begynte å fløyte. De skjønte ingenting. Jeg fikk stoppet bilen, løp ut mens jeg hoiet og skrek at de måtte komme seg på land. Jeg viftet med armene og etter hvert så skjønte de hva jeg mente, og da fikk de fart på seg. Isen var svært tynn, og slik jeg ser det var det bare flaks at de ikke gikk gjennom isen, sier Torheim som forteller at de ti var utenlandske turister.

-Snakket du med de etterpå?

– Nei, jeg hadde parkert på veien, og det var flere andre bilister som ga uttrykk for at de ikke likte det, så jeg måtte bare dra, sier Sondre som fikk seg nok en støkk på tur hjem.

– En politibil og brannbil kom i full utrykning, og da tenkte jeg om de likevel hadde gått ut på isen. Det viste seg at det var en hund som hadde gått gjennom isen på Farstadvannet, forteller Sondre Torheim.

Siv Johansen i Østbø er full av lovord for innsatsen til Sondre.

– Det er fantastisk at han viser slik omtanke. De fleste ville nok bare ristet på hodet, og kjørt videre, sier Johansen.

Det advares mot tynn is over hele Lofoten.

Kommentarer til denne saken