Norge eksporterte 104 000 tonn laks for 6,5 milliarder kroner i oktober. Det er en volumøkning på åtte prosent og en verdiøkning på 15 prosent eller 827 millioner kroner fra oktober i fjor.

– Oktober måned slår alle rekorder, og det har flere årsaker. Det var en litt svak septembermåned, men eksporten har tatt seg kraftig opp nå i oktober. Polen og Nederland, som først og fremst er videreforedlingsmarkeder, hadde i oktober en volumvekst på henholdsvis 43 og 29 prosent. Dette gir en indikasjon om en positiv konsumtrend i andre markeder, eksempelvis Tyskland. Prisøkningen samtidig med volumveksten tyder på at vi har en vekst i etterspørselen etter norsk laks, sier sjømatanalytiker Paul T. Aandahl i en pressemelding.
Gjennomsnittsprisen for hel, fersk laks var i oktober måned 58,39 kroner per kilo mot 54,50 kroner i oktober i fjor. Polen og Frankrike var de største markedene for laks i oktober.
Hittil i år har Norge eksportert 862 000 tonn laks for 55,8 milliarder kroner. Det er en volumøkning på 7 prosent, mens verdien økte med 5 prosent eller 2,5 milliarder kroner fra samme periode i fjor.

 Les også: Solgte sjømat for 9,9 milliarder på en måned