Legger ned to slakterier, bygger nytt i Steigen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Styret i Cermaq Norway har bestemt seg for å legge ned lakseslakteriene  i Alvsvåg i Øksnes kommune og på Skutvik i Hamarøy.

Som erstatning for disse skal det bygges nytt lakseslakteri på Storskjæret i Steigen.

Meldingen er mottatt med glede i Steigen og med tilsvarende skuffelse i Hamarøy og Øksnes..

Cermaq opplyser i en pressemelding av selskapet har behov for økt slakterikapasitet i regionen. . En utvidelse av slakteriene i Hamarøy og Øksnes er vurdert opp mot byggingen av et nytt fellesslakteri på Storskjæret i Steigen. Etter en grundig vurdering av de ulike alternativene har Cermaq nå besluttet at den beste løsningen vil være å bygge et nytt fellesslakteri på Storskjæret i Steigen kommune, skriver Avisa Nordland.

- Det er en grundig vurdering av flere forhold som gjør at vi nå har valgt å gå inn for å bygge et nytt fellesslakteri for vår virksomhet på Storskjæret i Steigen, sier Geir Molvik, adm. dir. i Cermaq Norway.

Dette er en stor investering for Cermaq og en viktig sak som betyr mye for mange, spesielt for våre ansatte på slakteriene i Skutvik og Alsvåg. Vi har hatt en tett dialog med tillitsvalgte og ansatterepresentanter i denne prosessen. Det er viktig for oss å sikre den gode kompetansen vi har i dag, og vi vil nå fortsette arbeidet med å sikre gode løsninger for alle de som er berørt, sier Geir Molvik.

Slakteriene i Alsvåg og Skutvik vil opprettholde normal drift frem til nytt fellesslakteri står klart til bruk på Storskjæret. Planlagt oppstart av drift på Storskjæret er andre kvartal 2018.

Et nytt slakteri på Storskjæret vil ha en dagskapasitet på inntil 375 tonn rund fisk og filetkapasitet på ca 40 tonn pr. dag.

Cermaq Norway AS er et av de største oppdrettsselskapene i Nord-Norge, med ca 460 ansatte og en omsetning på 2.1 milliarder kroner (2014). Alle Cermaq Norways produksjonsanlegg er lokalisert nord for Polarsirkelen, noe som bidrar til god fiskehelse og god kvalitet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken