Gå til sidens hovedinnhold

Oppdrettsselskap i Lofoten politietterforskes

Etterforskes for brudd på meldeplikt

Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag troppet politiet opp hos oppdrettselskapet Isqueen AS som er mistenkt for brudd på meldeplikten etter et sykdomsutbrudd.

Etterforskningen har bakgrunn i en politianmeldelse fra 2015. Det var selskapet Isqueen AS i Lofoten som etter et ILA-utbrudd slaktet ned fisken og solgte til Kina. Slaktingen ble utført av Nordlaks AS. Mattilsynet mener begge selskapene ikke har fulgt opp sin varslingsplikt.

Tirsdag var det razzia hos Nordlaks AS på Stokmarknes.

Les også: Nord-Norges største oppdretter politietterforskes: Kan ha bidratt til å skjule sykdom 

Møtte opp på Ure

Nå bekrefter daglig leder Kurt Johan Svendsen i en pressemelding at politiet også var på razzia hos Isqueen AS på Ure.

– Tirsdag 4. april møtte politiet opp hos Isquuen AS får å sikre bevis knyttet til den sak som tidligere har blitt omtalt i pressen knyttet til brudd på plikten til å melde om sykdom (ILA) til myndighetene, heter det i pressemeldingen.

Ikke grunnlag

I pressemeldingen framkommer det at selskapet har hatt kjennskap til at det er under etterforskning siden sommeren 2015 og forholdet stammer fra oktober 2014.

– Selskapet er av den oppfatning, basert det som selskapet er kjent med, at det ikke er faktisk eller rettslig grunnlag for noen straffeforfølgelse. Selskapet synes det er bra at politiet nå tar tak i saken, selv om det er overraskende at dette først skjer så lang tid etter, skriver Svendsen i pressemeldingen.

Samarbeider

Svendsen understreker at selskapet samarbeider fullt ut med politiet.

–Politiets etterforskning er selvsalgt en belastning for selskapet og de ansatte. Selskapets virksomhet vil ikke bli berørt av denne etterforskningen, heter det i pressemeldingen fra daglig leder Kurt Johan Svendsen i Isqueen AS.

Siden saken er under politieterforskning vil han ikke gi ytterligere kommentarer.

Kommentarer til denne saken