Oppretter lokal hjelpetelefon: - Vil strekke ut en hånd til de som trenger noen å snakke med

VIL HJELPE: Leder av Mental Helse Vågan, Espen Kløften, vil gjerne lytte til de som måtte være bekymret for det som nå skjer i samfunnet vårt.

VIL HJELPE: Leder av Mental Helse Vågan, Espen Kløften, vil gjerne lytte til de som måtte være bekymret for det som nå skjer i samfunnet vårt. Foto:

Mental Helse i Vågan gir Lofotens befolkning muligheten til å ringe et lokalt nummer om man opplever bekymringer som følge av korona-situasjonen.

DEL

- Vi i lokalstyret føler som mange andre at hvis man nå har tid til å hjelpe andre, så bør man gjøre det, sier Espen Kløften, leder i Mental Helse Vågan.

- Mange sitter hjemme i karantene eller hjemmekontor, og kan bli påvirket og bekymret for det som nå skjer i samfunnet vårt. Vi har derfor blitt enige i styret om å opprette en lokal hjelpetelefon som folk kan ringe.

For alle

Før helgen ble informasjon om den nye hjelpelinjen delt i ulike hjelpegrupper for hele Lofoten på Facebook.

- Vi har fått mange positive kommentarer og likes. Foreløpig har ingen ringt, men det betyr ingenting. Uansett hvor lite eller mye tilbudet blir brukt, så vil det være tilgjengelig for alle i lang tid framover, sier Kløften, som selv var den som lanserte ideen og som vil svare telefonen når den ringer.

- Det som måtte komme fram når folk ringer vil selvsagt bli behandlet konfidensielt, da vi i styret har taushetsplikt, påpeker han.

- De som ikke ønsker å bruke den lokale linjen, kan fremdeles ringe det nasjonale hjelpenummeret. De kan også bruke tjenesten sidetmedord.no, hvor man kan chatte i stedet for å ringe.

Utsetter aktiviteter

På grunn av smitteverntiltakene, er det flere av Mental Helses faste aktiviteter som nå må kanselleres eller flyttes.

- Vi har et kafétreff en gang i måneden som nå må utsettes på ubestemt tid. Vi går også turer i marka når det er vær og føre til det, og dette tilbudet har vi foreløpig stanset. Kanskje vil vi kunne gjennomføre noen turer på sikt, men det er noe styret må ta en avgjørelse på etterhvert.

Kløften ser gjerne at flere melder seg inn i Mental Helse.

- Kafémøtene og turene er aktiviteter som medlemmene våre får tekstmeldinger om. Så om man vil vite om disse, kan det være greit å melde seg inn - eller huke tak i noen som allerede er medlem for mer info.

Den lokale hjelpelinjen kan kontaktes mandag - fredag mellom klokken 10 - 14 på nummer 472 99 982

Hjelpetelefonen for Mental Helse som er døgnåpen: 116123


Artikkeltags