Gå til sidens hovedinnhold

Ordfører Frank Johnsen: – Vi vet at mange har et behov for et sted å møtes når slike tragedier skjer

– Dagen i dag har ikke vært god. Det startet med at jeg ble vekket av politiet ti på seks. Jeg fikk da info om en brann, at fem personer var savnet og de var alle fra Vågan. Og så har det gått slag i slag etter det, forteller Frank Johnsen, ordfører i Vågan kommune.

– Det psykososiale kriseteamet kom raskt på banen. De har base på familieenheten. Her er det åpent for pårørende som vil snakke med dem. Vi har også ute et team som prøver å treffe noen av de berørte hjemme. Kriseledene har møte klokka ett, men nesten alle kommet allerede. De er veldig preget, sier Johnsen like etter klokka tolv.

Henningsvær skole og Svolvær skole er åpnet.

– Der kan man få en samtale og informasjon, i den grad vi kan gi ut informasjon. Det er folk fra administrasjonen og skoleledelsen der for å hjelpe folk. Vi vet at mange har et behov for et sted å møtes når slike tragedier skjer, sier ordføreren.

Hvordan ivaretar dere smittevernet i dette?

– Vi ivaretar smittevern så godt som vi kan. Vi har kalt inn Røde Kors som vakthold og holder avstand så godt som vi kan. Vi har sagt at noen må få lov å gi hverandre en klem.

Seks personer involvert. Fem personer er savnet. Fire av de savnede er barn under 16 år, opplyser politiet like før klokka ett.

- Nå må vi ta vare på hverandre og støtte de som trenger ekstra støtte, så godt som vi kan, sier Johnsen.

Kommentarer til denne saken