Ordføreren med klar oppfordring: - Flere utenlandske borgere tør ikke handle på butikken, sånn kan vi ikke ha det

INGEN FORSKJELLSBEHANDLING: Ordfører i Vågan kommune, Frank Johnsen, oppfordrer befolkningen til å ta vare på hverandre, uavhengig av hvor man kommer fra.

INGEN FORSKJELLSBEHANDLING: Ordfører i Vågan kommune, Frank Johnsen, oppfordrer befolkningen til å ta vare på hverandre, uavhengig av hvor man kommer fra. Foto:

Ordfører i Vågan kommune, Frank Johnsen, er bekymret på vegne av beboere i Lofoten med utenlandsk opprinnelse.

DEL

Lofotrådet gikk mandag ut med felles SMS-varsling til alle som befant seg i Lofoten der turister ble bedt om å reise hjem.

Frank Johnsen sier han er bekymret for de utlendingene som bor fast i regionen

- Det kommer en del utfordringer knyttet til den situasjonen vi er i nå. Vi har over flere år utviklet oss til å bli et internasjonalt samfunn, og Lofoten har mange utlendinger som er fastboende. De opplever nå at folk trekker seg unna eller ikke behandler dem bra. Sånn kan vi ikke ha det og det er absolutt ikke det som er hensikten bak de siste tids anbefalinger, sier ordføreren.

Johnsen sier at han har blitt fortalt fra flere hold, og via flere personer, at utenlandske borgere i Lofoten ikke tør å handle på butikker.

- Det er viktig å presisere at de anbefalingene som nå har kommet, gjelder for de som er tilreisende til Lofoten. Ikke for de som har bodd her over flere år eller hele livet sitt. Vi ønsker ikke at disse personene skal forlate regionen. Vi er avhengig av alle for at hjulene skal gå rundt, sier Johnsen.

Nå kommer han med en klar oppfordring til alle deler av Lofotens befolkning.

- Vi må ta vare på hverandre uavhengig av hvor vi kommer fra. Beboere i Lofoten med utenlandsk opprinnelse skal ikke føle det på denne måten. Igjen, vi skal ta vare på hverandre, uansett hvor vi kommer fra, sier Johnsen.

Artikkeltags