Våren 2014 sendte Malin Felicia Kvalvik (13) ut en flaskepost i forbindelse med et naturfagsprosjekt. Nå, halvannet år senere, har hun fått respons på brevet sitt.

– Dette er så usannsynlig og spennende. Av de 19 flaskepostene vi sendte ut, er det ingen som har fått et slikt svar, sier hun.


Naturfagsprosjekt


Våren 2014 gikk Malin i sjette klasse ved Ørsnes skole i Vågan. I forbindelse med naturfagsprosjektet sendte hele klassen ut en flaskepost hver ved Gimsøystraumen.

– Vi hadde lært om havstrømmer og var veldig spente på hvor flaskepostene skulle ta veien, sier Malin.

I brevet sitt skriver hun at hun håper at den som finner det kontakter henne slik at hun får vite hvor strømmen leder flaskeposten.

På grunn av uheldig vind blåste de fleste flaskepostene inn ved fjæra i Sydal. Det samme gjorde Malin sin, men ikke alle var like heldige med finneren som henne.


Andre siden av jordkloden


Joel fra Peru var på besøk hos kjæresten sin i Sydal. En julidag samme året som flaskeposten ble sendt ut var han ute og gikk tur med hunden da han fant Malins flaskepost. Han bestemte seg for at brevet hennes skulle reise mye lengre enn det Gimsøystraumen klarte å føre det. Joel ble imponert over innsatsen Malin hadde lagt ned i brevet og tok det like gjerne med seg til Amsterdam, Paris og videre hjem til Peru. På ferden samlet han sammen brev fra venner og bekjente, alle adressert til Malin. Og ikke nok med det, flaskeposten nådde også toppen av Machu Picchu i Peru!

– Jeg lo mens jeg leste brevet fra Joel og de andre. Det var rett og slett så usannsynlig. I tillegg fikk jeg gaver som var veldig overraskende, sier Malin.


Råd


I brevet fra Joel skriver han at da han var liten var drømmen å finne en slik flaskepost. I en alder av 26 skulle drømmen gå i oppfyllelse.

– I tillegg til å skrive brev selv, har Joel samlet sammen brev fra fire venner og kjæresten sin. Alle kommer med råd til meg. De har sett tilbake på seg selv som ung, og skriver at jeg ikke må stresse med å bli voksen og huske og leve livet nå, sier Malin, tydelig begeistret over brevenes budskap.


Fra havstrøm til menneskestrøm


Naturfagsprosjektet handlet i utgangspunktet om havstrømmer, men i siste instans ble også strømmen mellom mennesker en viktig del av det.

– Jeg tenkte aldri at dette skulle skje med min flaskepost. Tenk på all den energien Joel har lagt ned i dette brevet, avslutter Malin.