Tjener mye mer når kommunen overtar

Hjelpepleierne ved Madserud sykehjem får opp til 70.000 kroner mer i lønn når Oslo kommune tar over driften av sykehjemmet fra Norlandia.

Hjelpepleierne ved Madserud sykehjem får opp til 70.000 kroner mer i lønn når Oslo kommune tar over driften av sykehjemmet fra Norlandia. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hjelpepleiere får lønnsøkning på inntil 70.000 kroner.

DEL

Hjelpepleierne ved Madserud sykehjem får opp til 70.000 kroner mer i lønn når Oslo kommune tar over driften av sykehjemmet fra Norlandia.

Hjelpepleiere i full stilling får en økning på mellom 40.000 og 50.000 kroner i året i grunnlønn når kommunen overtar driften ved nyttår. I tillegg kommer det høyere tillegg for kvelds- og nattevakter, som kan utgjøre ytterligere rundt 20.000 kroner.

Videre kommer de ansatte igjen inn i den kommunale pensjonsordningen, som er mye bedre enn den de har hatt, skriver Fri Fagbevegelse.

Forhandlingene har pågått siden i høst om betingelsene ved overgangen til kommunal drift av sykehjemmet.

– Vi fikk det som vi ville, sier Siri Follerås i Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo. Hun har arbeidet for at de ansatte skulle få med seg den samme lønnsutviklingen som har vært i kommunen siden Madserud ble satt ut på anbud.

Norsk Sykepleierforbund sitter fortsatt i forhandlinger med Oslo kommune, etter det Fri Fagbevegelse erfarer.

Det nye byrådet som består av Arbeiderpartiet, SV og MDG, har lovet at ingen kommersielle selskaper skulle drive sykehjem i Oslo etter at kontraktene deres utløper. Norlandias Madserud-kontrakt utløper 1. januar. (ANB-NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken