Den silkemyke oterungen var allerede døpt Nusse av fosterfamilien i Alta, og det navnet skal hun få beholde også her ved Lofotakvariet, sier driftsleder Harald Strøm bestemt.

Og dette er ingen vanlig vill oterunge som biter og freser mot fremmede. Hun er så sosialisert at både Strøm selv og Lofotpostens journalist ble gående en halv time sammen med henne i det fri, og der hun best likte å være i armkroken, og bli klødd kjærlig.

Oterungen ble tatt vare på av fosterfamilien sin i Alta, og tirsdag kjørte man henne fram til Nordkjosbotn i Troms, der en røkter fra Lofotakvariet møtte dem og tok lille Nusse med seg videre til Lofotakvariet i Storvågan vest for Kabelvåg.

Les mer om historien til Nusse her: Ottar får en ny dame i dammen

– Turen gikk helt fint, og var ingen belastning for oterungen, som vel framme tirsdag kveld ble gjort kjent med akvariet.

Og onsdag formiddag fikk Lofotposten bivåne at driftsleder Harald Strøm slapp henne ut av transportburet og lot henne fritt vandre rundt på området under kjærlig oppsyn.

Deretter vanket det blodfersk flyndrefilet. Bare det beste for vår nye kjæledegge, sier Harald Strøm.

Hun er så liten ennå at Nusse bare er halve størrelsen av hannoteren Ottar, og vesentlig mindre enn hunnoteren Gunn i Oterdammen ved akvariet.

– Dit kan vi ikke slippe henne ennå. Først må hun vokse seg større og sosialiseres med oterne, så ikke noe hender henne. Hun må få størrelse slik at hun kan forsvare seg dersom ikke innflyttingen i oterdammen går helt smertefritt, sier Harald.

Les også: Røyskatt på tilbudsjakt

Og mens hannoteren Ottar var veldig lite sky og kom helt fram til gjerdet for å lukte og hilse på Nusse, så var hun langt mindre trygg på dette nye bekjentskapet av egen rase. For det var tryggest i armkroken til driftsleder Harald Strøm.

Og de siste dagene har Harald vært travelt opptatt med å bygge helt nytt hus for henne.

– Med nytt hus følger ny baby, heter det jo, sier en lykkelig dyrepasser til Lofotposten.