Over 200 fiskere har fått krass telefon fra Fiskeridirektoratet denne sesongen

MANGE TELEFONER: Fiskeridirektoratet har måtte ringe over 200 fiskere for å be dem melde ut bruket.

MANGE TELEFONER: Fiskeridirektoratet har måtte ringe over 200 fiskere for å be dem melde ut bruket. Foto:

Alle som drifter med line og garn under lofotfisket plikter å melde fra når de setter bruket, og når de forlater feltet. Det er det svært mange som slurver med

DEL

Fiskeridirektoratet region Nordland og Fiskeridirektoratets Sjøtjeneste har i år ringt over 200 fiskere for å få de til å melde ut redskap som ikke lenger står i sjøen, men som likevel er registrert som i fiske.

- Alle skal melde inn faststående redskap som garn og line til Kystvaktens bruksvaktsentral når de fisker i Lofoten i skreisesongen. Men mange unnlater å melde ut redskapene når de er ferdige med fisket slik at kartene som blir brukt for å vise hvilke redskap som står hvor blir feil. Dette skaper stor frustrasjon blant de fiskerne som fremdeles fisker, sier førsteinspektør Trond L. Blom i Fiskeridirektoratet region Nordland.

Respekt for andre

Blom oppfordrer derfor de fiskerne som ikke har meldt ut redskap om å gjøre dette umiddelbart og på den måten vise respekt og solidaritet med sine yrkesbrødre.

- Det beste er om fiskerne selv sjekker om de har meldt ut redskapen sin så slipper vi å bruke unødige ressurser på den jobben, sier Blom.

Selv om sesongen er på hell er det fortsatt mange båter som fortsatt er i drift. Spesielt mellom Stamsund og Henningsvær.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken