Gå til sidens hovedinnhold

Over 2000 kunder har mistet strømmen

Beboere i blant annet Stamsund, Sennesvika, Mortsund og på Ballstad er berørt av strømstans.

Lofotkraft melder på sin hjemmeside rundt klokken 2130 at så mange som 2157 kunder er uten strøm.

– Vi har to feil, en på Ballstad og en i Stamsund. I Stamsund har vi lokalisert feilen, og holder nå på med feilretting der. Der vet vi at det er en avleder som har tatt kveld. Mannskap er på tur ut til til Ballstad nå, for å finne ut hva som er galt, sier overordnet vakt ved LOVE Driftssentral, Jonas Pettersen.

Pettersen håper ikke det vil ta altfor lang tid før strømmen er tilbake i Stamsund. På Ballstad er det fortsatt usikkert når beboerne får strøm igjen.

– Det skal ikke ta så altfor lang tid. Vi håper at beboere i Stamsund vil ha strømmen tilbake innen to timer. På Ballstad gjenstår det fortsatt jobb, ettersom feilen må lokaliseres. Mannskap er som sagt sendt ut til Ballstad. Der er det fortsatt uvisst hvor lang tid det vil ta, sier Pettersen.

Det er mye regn, og personer har meldt om at det er både lyn og torden i områdene som er berørt. Om det er den direkte grunnen til strømbruddet, kan ikke Pettersen svare på.

– Av og til så er det væravhengig, andre ganger har komponenter tatt kveld. Hva som nøyaktig har forårsaket strømstansen, vet vi ikke, sier han.

Kommentarer til denne saken