Festivalen åpnet med konsert med Sigvart Dagsland og Bjørn Eidsvåg i Lofothallen fredag kveld.

Lørdag fortsatte festivalen med en spesiell Familiefestival på Nyvågar i Kabelvåg, ølbryggekurs hos Lofoten Gårdsysteri, kurs i dyrking av grønnsaker om vinteren og flere gode matlag både på Ballstad, i Kabelvåg og Svolvær.

- Nord-Norge er å regne som et eneste stort spiskammers, enten råstoffet kommer fra hav eller land. Dyktig bearbeiding er med på å skape lokal matkultur og lokale mattradisjoner. Vi vi er veldig stolte av våre produsenter som høster stor anerkjennelse både regionalt og nasjonalt. Under Matfestivalen i Lofoten setter vi lokal mat i høysetet og vi viser frem et mangfold du knapt har sett maken til, skriver Roger Larsen i Matfestivalen i Lofoten i en pressemelding.

Kurs og billig middag

Søndag kan publikum blant annet delta på både båttur og en egen mat-tur til Matmora i regi av Lofoten turlag. Mandag er det klart for minikurs i ysting ved Lofoten Gårdsysteri, sjokoladekurs hos Sjokoladerommet og torskegilde ved Lofotmuseet.

Fra tirsdag til og med torsdag kan matglade spise billig mat ved en rekke spisesteder i hele øyriket.

- Da vi bestemte oss for at vi ville utvide matfestivalen i både tid og geografi, var "Spis for en hundrings" et av de første konseptene vi dro i gang. Lokalmatprodusentene hadde allerede sitt marked og vi ønsket å la spisestedene få vise seg fram til en lav inngangsbillett, forteller Larsen.

16 spiseseteder i fem ulike Lofotkommuner er med.

- Dette har blitt en svært viktig del av Matfestivalen i Lofoten fordi vi via dette tilbudet når ut til mange ulike målgrupper med programmet vårt. Særlig glade er vi for å nå ut til de innbyggerne som kanskje ellers ikke vil ha råd til å kunne kose seg med å spise ute og ellers ta del i alt det gode som skjer denne uken, sier Larsen.

Rekordstort marked

Torsdag kveld viser Lofoten filmklubb film ved Lofoten Gårdsysteri, og fredag blir det mat og drikke-quiz i Hagbaren i Stamsund.

Lørdag og søndag avsluttes festivalen med et stort lokallagmarked i Lofothallen.

- Markedet i Lofothallen har rekordmange utstillere i år og mange nye spennende deltakere. I tillegg blir det en rekke prisutdelinger, blant annet kommunens næringspris og miljøpris, samt Matfestivalens egen pris, Årets matambassadør, opplyser Larsen.

- Det mangfoldet av produsenter og utstillere vi kan vise til, setter virkelig Lofoten på matkartet. Publikum kan i tillegg vente seg mange gode opplevelser. Søndag i Lofothallen er en skikkelig familiedag og da har vi vært så heldig å få Tonje Unstad på scenen med forestillingen «Musling med melk». Det blir også rebusløp for barn med fine premier, hesteridning og muligheter for å teste klatreveggen til Vest-Lofoten klatreklubb, avslutter han.