Gå til sidens hovedinnhold

Øykommunene har tett kontakt med Bodø: - Bruk munnbind på butikken

De strenge tiltakene i Bodø får følger for Røst og Værøy. Begge øykommunene i Lofoten har tett kontakt med Bodø.

Værøy kommune melder at utbruddet i Bodø er vanskelig å få kontroll med. Fredag ettermiddag innførte regjeringen regionale tiltak i Bodø, Beiarn, Fauske, Gildeskål, Hamarøy, Meløy, Rødøy, Saltdal, Steigen og Sørfold.

Tiltakene varer i første omgang til og med fredag, men det skal gjøres nye vurderinger i saken.

Kommunen opplyser at Værøy ikke er omfattet av tiltakene, men viser til at kriseledelsen følger situasjonen. Kommunen har foreløpig ikke vedtatt lokale påbud, men lokale aktører er likevel enige om følgende:

  • Treningssenteret er kun åpent for beboere på Værøy. Studenter og elever som går på skole i Bodø skal ikke benytte treningssenteret.
  • Utleie av bassenget tilbys i grupper for de som kommer fra samme husstand, og kom for beboere på Værøy.
  • De som likevel velger å reise mellom kommuner, skal følge tiltakene i den kommunen hvor tiltakene er strengest. Det betyr at personer som kommer til Værøy fra Bodø, Salten eller andre områder med høy smitte, skal følge tiltakene fra den kommunen man kom fra. De enkelte plikter å sette seg inn i dette.
  • Alle bør unngå reiser som ikke er nødvendige. Reise til arbeid anses som nødvendige. Reise til sykehus anses også som nødvendige.
  • Alle oppfordres til å bruke munnbind på butikken samt plasser hvor det ikke er mulig å overholde 1-meters regelen

Heller ikke på Røst er det innført lokale forskrifter eller lagt inn under regjeringens lokale tiltak. Også her er man likevel enige om ulike tiltak:

  • Treningssenteret i Querinihallen er kun åpent for beboere på Røst.
  • Studenter og elever som går på skole i Bodø skal ikke benytte treningssenteret.
  • Querinihallen er stengt for organisert aktivitet for voksne over 20 år
  • Svømmehallen holdes fremdeles stengt for voksne over 20 år

- Dette betyr at personer fra Bodø og Salten eller andre områder med mye smitte bør tenke seg ekstra nøye om før de reiser til Røst. På Røst må man fortsette å følge reglene som gjelder i kommunen man kommer reisende fra, opplyser kommunen og understreker at det ikke er tid for unødvendige reiser mellom kommunene.

Kommentarer til denne saken