Gå til sidens hovedinnhold

På klassetur til Moskenes

Klasse 5C ved Svolær skole

Artikkelen er over 2 år gammel

Klasse 5C ved Svolvær skole var på klassetur til Moskenes først i juni, onsdag til torsdag. 19 glade elever, klassekontakt Rita Elin Holst, spesialpedagog Bjørg Varberg og 4 foresatte var med på tur. Turen gikk med bil til Sørvågen der de overnattet i to rorbuer som de fikk låne. Til kvelds ble det taco, noe som elevene selv hadde bestemt.

Turen gikk videre dagen etter til Reine, der de tok båten over til Vindstad. Hyggelige fergemannskap gikk ekstra tur for å få med alle sammen. Frokosten ble servert på vakre Vindstad ved den nedlagte skolen som grendelaget har holdt godt ved like. Været smilte i kapp med elevene da de gikk til Bunesstranda for å plukke søppel. Gjennom Clean up Lofoten, ønsket klassen å bidra for å rydde herreløst marint avfall langs Bunesstranda. Under det korte oppholdet på stranden, plukket elevene og voksene masse søppel. Alt fra drikkeflasker, garn, tau, sko, korker, store plastkasser og kanner ble plukket opp. De greide dessverre ikke å rekke over den store strand før vi de måtte returnere med fjordskyssen. Elevene fra Svolvær håper på at det er flere som har tenkt å ta turen dit for å plukke resten av søpla som lå igjen.

På returen stoppet de på Flakstadstranda for å grille pølser, før de rettet nesa hjem tilbake til Svolvær.

Det er supert å dra på slike turer fordi man blir en mer sammensveiset gjeng. Elevene og foreldrene har allerede planlagt ny tur neste år.

Kommentarer til denne saken