Gå til sidens hovedinnhold

På ny klart for Ballstaddagan: - Et program som mange vil finne interessant

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra 6. til 14. juli er det klart for et fullspekket program på Ballstad, når den 26. utgaven av Ballstaddagan går i gang.

- Vi er så klar som vi kan få blitt. Nå er det noe småtteri som vi skal få på plass, før vi går i gang med dagene. Det er mest praktisk som gjenstår, som å sette opp telt og den type ting. Men, vi er i rute, vaktlister er fikset, og håper at alt skal gå fint, sier Tor Arne Fikseth i komiteen til Ballstaddagan.

Et variert program er i hvert fall klappet og klart. Nye arrangementer har blitt lagt inn, samtidig som gamle slagere ivaretas.

Lørdag 6. juli arrangeres det to konserter på Allmenningen. Først ut er popgruppen Cir.Cuz.

- Det er et rusfritt arrangement for de yngre, som vi arrangerer for fjerde gang. Så har vi fått på plass Senjahopen, som vil spille senere på kvelden. Da satser vi på at vi skal få de voksne ut på Allmenningen, sier Fikseth.

Ballstadmila

Dagene vil så gå slag i slag, med diverse arrangementer. Mandag 08. juli arrangeres Ballstadmila. Man kan selv velge om man vil ta fatt på én, fem eller ti kilometer.

- Den er vi evig spent på, hvor mange som vil delta. Det er et lavterskeltilbud, hvor folk kan gå eller løpe. Så håper vi at Team Tæl stiller, der har vi sendt avgårde en utfordring. Vi håper at det blir god deltakelse, og det virker som interessen er der, sier Fikseth.

Tirsdag 9. juli går den tradisjonsrike fotballcampen på Ballstad stadion av stabelen. Den varer fram til 12. juli. Her vil det som foregående år komme kvalifiserte trenere fra Liverpool, for å gi sine beste tips og råd til de unge håpefulle på gressmatten på Ballstad.

- Fire trener fra Liverpool kommer også i år, hvor to av dem er nye. Vi får besøk av Stephen Wright, som spilte for A-laget til Liverpool, og var med på å vinne UEFA-cupen i 2001. Det blir 10-årsjubileum for fotballcampen i år, sier Fikseth.

Utsolgt på syv minutter

De vanlige arrangementene, som quizaften og fortelleraften på Himmel og Havn er også i år på programmet. På sistnevnte arrangement kommer Else Kåss Furuseth igjen, for å invitere publikum til å fortelle sine historier.


- Fortelleraften ble vel utsolgt på noe sånt som syv minutter, og er veldig populært. Else Kåss Furuseth er vel en stor grunn til det, hun setter stemningen, selv om det er fortellerne som er den store underholdningen, sier Fikseth.

Puben 8373 vil også kjøre diverse temakvelder i to-ukersperioden, som grillaften og sjømataften.

Bytter ut pubaften

Nytt av året er at det 12. juli arrangeres Summer party. Tidligere har det denne kvelden vært pubaften. I år har komiteen leid inn DJ'en Kristin Willumsen fra Bodø.

- Det er rettet mot unge voksne, hvor Willumsen vil stå for både lyd- og lysshow. Vi er veldig spent på den delen, og håper så mange som mulig har mulighet til å komme, sier Fikseth.

13. juli arrangeres står selvfølgelig Bryggedansen for tur.

- Vi vet at Bryggedansen er et sikkert stikk, uansett vær. Så får vi håpe at det generelt under Ballstaddagan er godt vær, det vil jo gi utslag på besøkstallene. Vi har god tro på arrangementet i år, og har fått på plass et program som vi tror flere vil finne interessant, sier Fikseth.

Kommentarer til denne saken