Gå til sidens hovedinnhold

På søndag kommer nissen kjørende til barna

Julenissen kommer til barna i Svolvær den første søndag i advent.

I år blir tenningen av julegrana i Svolvær sendt på nett-TV. Det er ikke ønskelig at man skal samle mange mennesker på torget. Derfor er det bestemt at julenissen kommer til folket.

Les mer:

Inviterer til virtuell julegrantenning: – Vi synes det var kjipt at ungene ikke skulle få et forhold til at julegrana tennes

Julenissen får følge av politiet. Ferden startet etter julegrana på torget er tent. Kortesjen kjører rundt i alle bydelene i Svolvær fra klokka 16.00 til 16:30 første søndag i advent.

Nissen kommer i bil

Dette er julenissensrute denne dagen:

Svinøya, Melkerdalen, Nybyen, Solheim, Villaveien, Knutvika, Stranda, Kongsmarka, Osan, Juten. Nissen skal også innom Storøya, Vorsetøya, Sjøsiden og Havlykvartalet. Eksakt kjørerute vil bli oppdatert på arrangementssida på Facebook.

– Vi oppfordrer alle til å komme ut langs traseen og vinke til nissen. Man kan gjerne tenne opp i bålpanna, spille musikk og pynt litt ekstra. Det setter både nissen og alle vi andre stor pris på, sier Jan Eivind Fredly i Aidem Media.

Nissen sitter i åpen bil, dersom våret tillater det.

– Utgangspunktet for dette er at det ville være kjipt om grana ble tent uten at det var noen oppmerksomhet rundt det. Det er først og fremst ungene som er spent. Og det er knyttet mye spenning til det vi ikke kan gjøre i år, nemlig være samlet og få godter fra nissen. Da vi fant ut at vi kunne kjøre en slik kortesje, falt det hele på plass, forteller Fredly.

Kommentarer til denne saken