Gå til sidens hovedinnhold

Pakket og klart for Aksjon juleglede

Artikkelen er over 1 år gammel

Siri Bjercke i Aksjon juleglede Vågan forteller at julegavene er pakket og klare. Det blir også kjørt ut matesker, og invitert til middag på julaften.

– Vi ligger veldig godt an. Pakkene er sortert, pakket og klare. Jeg tror vi skal klare å tilfredsstille alle. Tidligere år har vi kjørt ut med gaver til mellom 400 og 700 personer. Dette er den største dugnaden vi har i Vågan. Det er utrolig mange som bidrar med gaver, penger og andre tjenester, forteller Bjercke.

Aksjon Juleglede handler om at de som har deler med dem som ikke har. I tillegg til julegaver kjøres det også ut matesker til de som trenger det.

– I fjor kjørte vi ut omtrentlig 70 matesker, og i år blir det nærmere 90. De pakkes og gjøres klare på Spar på Storøya. De siste årene er det mateskene som har vært mest populære, sier Bjercke.

Gavene blir kjørt ut 19. desember, og på selveste julaften inviterer Aksjon juleglede til felles middag på musikkhuset i Svolvær mellom klokken 15 og 18.

– Julemiddagen er gratis, og det er åpent for alle som har lyst til å feire sammen med noen. I tillegg frakter drosjene de som ønsker å delta gratis fram og tilbake fra arrangementet. De som har lyst til å spise middag sammen med oss må melde seg på innen 17. desember på Servicetorget i Svolvær.

Selv om gavene er kommet inn og klargjort for i år, oppfordrer Bjercke de som ønsker det til å fortsette å donere penger i forkant av neste års arrangement.

Kommentarer til denne saken