Gå til sidens hovedinnhold

Pallplasseringer i Barnas Worldcup: – Det var tøff konkurranse. Jeg synes vi hadde fantastisk flotte prestasjoner

Artikkelen er over 1 år gammel

Svolvær alpinklubb reiste hjem med flere pallplasseringer i klassene U12 og eldre etter Barnas Worldcup.

36 løpere fra Svolvær alpinklubb deltok under Barnas Worldcup i Narvik. Det ble konkurrert i slalåm, storslalåm og super-G for klassene U12 og eldre. De yngste kjørte slalåm og storslalåm, disse rangeres ikke.

– Vi hadde en flott helg i Narvik. For enkelte var dette det første rennet i år, andre har kjørt ett eller to renn tidligere. Det som var spesielt nå var at ingen av løperne våre hadde fått trent på super-G før helga. De ble kastet rett i det og skal ha stor skryt for at de hadde godt mot. De gjorde en strålende innsats, sier Trygve Bjørgaas, sportslig leder i Svolvær alpinklubb

Tøff konkurranse

På cupen var det lag fra alle klubbene i Nord-Norge, fra Sverige, samt noen fra Østlandet.

– Det var tøff konkurranse. Jeg synes vi hadde fantastisk flotte prestasjoner, sier Bjørgaas.

Mille Tveit kjørte inn til 3. Plass i super-G, i klassen jenter U12.

Linus Bjørgaas fikk en 3. Plass i storslalåm, i klassen gutter U14. I tillegg til en 3. plass i totalcupen denne rennhelga.

Erle Bjørgaas fikk 1. Plass i slalåm, i klassen jenter U16.

Ansgar Kristiansen tok 3. plass i Storslalom, i klassen gutter U16.

Alpinfamilie

De reiste med en gjeng på 70 personer inkludert løpere, foreldre og trenere. Bjørgaas beskriver dem som en stor alpin-familie på tur.

– Det var en utrolig flott gjeng med masse godt humør. Alle la inn god innsats for at løperne skulle få prestere og samtidig kose seg sammen. Vi er utrolig glade for at det er så mange familier som reiser med og støtter opp om ungene sine, sier han.

Om to uker reiser klubben til Harstad for både fartstrening og super-G renn. Helga etter er det Kretsmesterskap på hjemmebane i Kongstind.

– Endelig har vi treningsforhold hjemme. Det blir bare bedre og bedre i løpet av vinteren. Dermed får løperne våre et bedre treningsgrunnlag for rennene som kommer. Vi trener tre dager i uken, i tillegg til de helgene vi ikke er bortreist, forteller sportslig leder.

Kommentarer til denne saken