Under utbyggingen av overgangen mellom Kiwi/Clas Ohlson og Amfi Svolvær i sommer blir 60 parkeringsplasser borte. Men man får kompensert mer enn halvparten ved å «låne» arealet utenfor det gamle Nordichotellet.

 

– Kommunen har fått til en avtale med eierne av hotellet, slik at det blir kommunal parkering på arealene utenfor hotellbygget – både mot Trollfjordgata og Sivert Nilsens gate, sier leder Svein Christiansen ved teknisk drift og parkeringsrådgiver Svein Erik Skjønnås i Vågan kommune.

I tillegg skal arealet på den gamle Meieritomta mellom Storgata og Vestfjordgata snart tas i bruk til parkering. Her mangler det bare å legge på jord og så til skråninger, og sette opp kantsteiner slik at området avgrenses. Deretter oppfordrer vi folk til å kjøre dit og parkere slik at man unngår kaos i øvrige deler av sentrum i hele sommer. Det blir 45–50 plasser her, med innkjøring kun fra Storgata.

 

– Først etter planen den 1. september kommer arealet mellom Kiwi/Clas Ohlson og Amfi Svolvær og Trollfjordgata igjen å kunne brukes, når byggingen på bakkenivå er avsluttet, og man får tilbake 60 parkeringsplasser der på gatenivå.

– Løsningen med hotellet gir oss alle 35 plassene ut mot Sivert Nilsens gate og rundt 30 plasser langs Trollfjordgata, sier Christiansen og Skjønnås.

– Vi håper dem som jobber i sentrum, ikke parkerer her, men på steder litt lenger unna, slik at gjester og handlende får bruke disse plassene.

 

Politiet

– Vi går en spesiell sommer i møte i sentrum, med anleggsaktivitet både ved Kjolestuegården, ved Amfi-overgangen og oppstarten på tomten til Biltema. Alle tre prosjektene berører parkeringsarealer. Derfor kommer politiet i samråd med kommunen i hele sommer til å gå hyppige parkeringsrunder i sentrum, sier politioverbetjent Terje Pedersen ved Svolvær politistasjon til Lofotposten.

Folk må parkere klokt. Nå er gebyret økt fra 500 til 900 kroner, så det er dyrt å ikke stå lovlig parkert, påpeker politiet.