Gå til sidens hovedinnhold

Nå deles det ut «snille», gule lapper i Svolvær

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi er veldig fornøyde, for det har aldri vært så mange ledige parkeringsplasser før.

Sjåfører av parkerte biler fikk seg nok et kaldt grøss nedover ryggen, onsdag ettermiddag. Da hadde Securitas-vakter vært rundt på mange av bilene på 2-timers-parkeringen i Storgata og lagt fra seg en gul lapp.

Men lappen viste seg å ikke være en bot - i hvert fall ikke denne gangen.

LES OGSÅ: Her blir det strengere parkeringsreglement fremover

Skjerpende informasjon

Tidligere i uken skrev vi at du nå risikerer bøter hvis du står lenger enn du har lov til på oppmerkede plasser. Prosjektleder Svein Erik Skjønnås sier at han er strålende fornøyd med tiltaket så langt.

– Det vises at folk har begynt å ta dette til seg. Jeg tror aldri det har vært så mange ledige parkeringsplasser her klokken ti om morgenen. Det betyr at folk begynner å ta dette til seg.

– Hva slags tilbakemeldinger har dere fått fra folk?

– Vi har fått positive tilbakemeldinger, og det virker som om folk er glad for at det blir mer sirkulasjon i parkeringsplassene. Noen har etterlyst mer synlig informasjon, men dette kommer etter hvert.

 

Venter med bøter

Informasjonslappene ble i følge Skjønnås lagt på flesteparten av de parkerte bilene på tirsdag og onsdag. Han understreker at det ikke vil bli utstedt bøter før ordentlig skilting settes opp.

– Det tok jo litt tid å få appen oppe å gå, men nå har den blitt brukt flittig. Vi hadde håpet å få opp skilting før helgen, men det kan hende at det blir på mandag eller tirsdag. Frem til da vil det heller ikke bli noen bøter til de som overskrider to timer.

Skjønnås sier at det i tillegg til app, vil bli satt opp parkeringsautomat i slutten av august. Dermed vil parkeringsplassene i sentrum få samme system som utenfor AMFI.

– Appen er per nå den eneste måten å registrere seg på i sentrum. Det er dumt at vi ikke får parkeringsautomatene før i slutten av august, men appen er lett å bruke og har fungert bra.

 

Positive innbyggere

Mens Skjønnås forklarer om tiltakene i parkeringspolitikken, kommer flere bort til han for både å rose, og å spørre om hjelp.

– Jeg syns det er et godt tiltak. Det er ikke nødvendig for folk å parkere her lenger enn to timer. Hvis de har behov for mer, får de finne et annet sted, sier Harald Høy, som nettopp ankom parkeringsplassen med bilen sin.

En annen person som ikke ville oppgi navn til avisen, fikk hjelp av Skjønnås med å sette opp appen EasyPark på telefonen sin.

– Det er ikke vanskelig. Vi håper at alle har lastet ned og tar appen i bruk før vi begynner med kontrollgebyr 10. juli. Neste uke vil skiltene informere om alt som folk trenger å vite, forklarer Skjønnås.

 

 

Kommentarer til denne saken