Gå til sidens hovedinnhold

Pasienter i Lofoten må selv betale for reiser til speisalisthelsetjenesten

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er glad for at Fylkestinget i Nordland ber Helse- og omsorgsdepartementet gå gjennom dagens praksis for dekning av utgifter til pasientreiser. Dagens praksis forkjellsbehandler oss i Lofoten i forhold til andre med kortere vei til sykehuset i Bodø. Jeg har via epost bedt Fylkesmannen i Nordland om å se på saken, men fikk ingen positiv respons derfra. Jeg kan som eksempel nevne at Pasientreiser dekker offentlig transport fra Vågan til Moskenes, men ikke fergebillettene derfra til og fra Bodø. Bussrutene korresponderer ikke med ferga. Når bussene ankommer, har ferga gått.

Den eneste muligheten er å overnatte underveis. Sykehuset er som kjent ikke åpen om kveldene for mottak av dagpasienter. Men overnatting dekkes ikke. Dermed gir dagens praksis ingen mening, og er vi pasienter fra Lofoten, må vi dekke nesten hele reisen sjøl. Helsereiser Vågan - Bodø bør dekkes tilsvarende flybilletten med såkalt FOT-ruter/honnør.

Fylkestinget må følge opp denne saken, og sørge for at det blir andre regler for pasientreiser. Vågan kommune bør sende tilsvarende henvendelse til Hels- og omsorgsdepartementet.

Kommentarer til denne saken