Eksporterte sjømat for 196 millioner i februar

SJØMAT: 196.000 tonn sjømat ble eksportert i februar

SJØMAT: 196.000 tonn sjømat ble eksportert i februar

Artikkelen er over 3 år gammel

Norge eksporterte mindre sjømat i februar i år enn i samme måned i fjor.

DEL

Norge eksporterte 196 000 tonn sjømat for totalt 7,5 milliarder kroner i februar. Det er en volumnedgang på 19 prosent og en verdiøkning på 448 millioner kroner eller 6 prosent, sammenlignet med februar i fjor.

– Lakseprisene falt noe i februar, men snittprisen på 64,11 kroner var fortsatt 9 kroner høyere enn februar i fjor. Litt senere skreiinnsig førte til at volumene også i februar var redusert, men også her lå prisene over samme måned i fjor. Eksportverdien av norsk klippfisk økte i februar. Påske og jul er de største konsumtoppene for norsk klippfisk i Portugal og Brasil. På grunn av sen påske økte klippfiskeksporten til Brasil i februar. Det er også en forsiktig optimisme når det gjelder kjøpekraften i Brasil. Det er gledelig for den norske klippfisknæringen, sier kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hanssen i Norges sjømatråd i en pressemelding.

Hittil i år har Norge eksportert 374 000 tonn sjømat til en verdi av 15,1 milliarder kroner. Volumnedgangen var på 59 000 tonn, mens verdiveksten var 1,3 milliarder kroner

Artikkeltags