Svolværingen Petter Erlbeck er idéskaperen bak Arctic FIFA Challenge, som ble arrangert for første gang i fjor.

Turneringen, hvor spilleglade lofotinger samles for å konkurrere i fotballspillet FIFA, ble en stor suksess, og faktisk den største liveturneringen i Norge i fjor.

 

– Det ble en stor suksess, men likevel var det noen ting vi måtte ta tak i og endre for å gjøre det enda bedre. I år blir det en ny utgave av konkurransen. Det er samme konsept, men i litt andre former, forklarer Erlbeck.

Det har tikket en del meldinger og telefoner helt fra Oslo. Det er selvfølgelig veldig artig.

Petter Erlbeck

 

Forandring fryder

I fjor talte konkurransen 170 deltakere på to turneringer (1 mot 1, og 2 mot 2, journ.anm.). I år tar Erlbeck sikte på at turneringen skal bli enda større – og bedre.

– Det vil være noen endringer i årets utgave. Den første og største er at grunnspillet i turneringene deles opp i to klasser. De under 18 år spiller på formiddagen mens de over 18 år spiller på kveldstid. Dette vil forhåpentligvis gi litt tryggere omgivelser for de yngste deltakerne, tror Erlbeck.

I fjor ble turneringa arrangert i Lofoten Kulturhus. I år flytter Arctic FIFA Challenge til XXLofotens nye satsing Event House.

– Det var fint å være i kulturhuset, men det var veldig lyst der. Det er ikke helt opimtalt når man spiller på lerret. I tillegg var det vanskelig med servering av mat og drikke. Nå har vi funnet et lokale hvor dette løses på en tilfredsstillende måte. Jeg tror dette blir til det bedre, sier Erlbeck.

Skal bli påsketradisjon

I fjor gikk Simen Rødli til topps i 1 mot 1-turneringen, mens det var Simen Ottemo Gärtner og Kai Kamsvåg som viste seg best i to mot to-turneringen.

– Dette var fantastisk artig. Arrangementet er stort, og det var kult å vinne. Petter Erlbeck har gjort en flott jobb med arrangementet, og denne turneringen bør han være stolt av, sa Rødli etter fjorårets turnering.

Erlbeck sier at responsen på fjorårets turnering var utelukkende positiv.

– Jeg som arrangør hadde ikke erfaring med dette, så det ble et prøveprosjekt. Mange ønsket at dette skulle arrangeres oftere, men jeg synes det er en greie som er fint å gjøre en gang i året. Målet er at det skal bli en påsketradisjon, sier Erlbeck.

Interesse fra Oslo

I fjor var deltakerne stort sett fra Vågan, med unntak av noen som kom tilreisende fra Vestvågøy. I år har Erlbeck fått forespørsler fra andre deler av landet.

– Det har tikket inn en del meldinger og telefoner helt fra Oslo. Det er folk som ønsker å delta, og er nysgjerrige på hvordan de kommer seg hit. Jeg tror det kommer to eller tre fra Oslo. Det er selvfølgelig veldig artig.

Turneringen blir sponset av blant annet EA Sports og Playstation Norge, i tillegg til lokalt næringsliv.

– Det er vi veldig takknemlige for, og vi er avhengig av det for å få dette til å gå rundt.

Turneringen avsluttes med en superfinale mellom vinnerne fra senior- og juniorklassen. Disse avgjør hvem som får med seg den store pokalen hjem.

– Her vil den virkelige vinneren kåres.