Strålende påskevær

Skitur: Værprognosene for påsken er strålende, men palmehelgen blir ikke like bra.

Skitur: Værprognosene for påsken er strålende, men palmehelgen blir ikke like bra.

Artikkelen er over 3 år gammel

Dersom prognosen til meteorologen slår til kan folk i Lofoten se fram til et strålende vår i påsken.

DEL

– Det er litt usikkert i palmehelgen. Men da får Lofoten det dårligste været. Fra lørdag kveld vil det skye til og det kommer først sludd som går over til regn. Palmesøndag vil nedbøren fortsette og komme ned i form av regn. Mandag kveld vil nedbøren igjen gå over til sludd, men fra tirsdag vil det bli mye bra vær i hele Lofoten, sier vakthavende meteorolog Geir Bøyum ved Vervarslinga i Tromsø.

På langtidsvarslet fra tirsdag blir det ikke nedbør helt fram til enden av perioden som strekker seg til og med påskeaften. Ifølge prognosen blir det delvis skyet, men mye sol tirsdag, onsdag og torsdag, mens fredag blir skyfri og masse sol.

– Når det er nordavind vil Innersia av Lofoten ligge i le og her er det mindre sannsynlighet for nedbør enn på Yttersida, hvor man må forvente en del bygeaktivitet fra havet. Men generelt blir det mye fint vær i Lofoten fra og med tirsdag i den stille uke, og hele påsken igjennom sier, Bøyum.

I tillegg til mye sol, lite eller ingen nedbør, blir det lett bris fra nord og temperaturen vil ligge et par grader over null.

Her er langtidsvarsel for noen utvalgte steder:

Digermulen: Fredag sørvestlig bris 2 ms, delvis skyet, lørdag nordøstlig flau vind, delvis skyet. Palmesøndag regn, sørlig laber bris, 3 grader. Mandag overskyet 3 grader og nordvest svak vind. Tirsdag delvis skyet 2 grader. Onsdag overskyet. Torsdag og fredag mye sol, og påskeaften delvis skyet. Fra tirsdag og ut uke cirka 2 grader og svak østlig vind.

Svolvær: Fredag og lørdag delvis skyet oppholdsvær 1 grad. Sørlig flau vind - ingen nedbør. Søndag overskyet. Sludd til og begynne med som går over til regn utover palmesøndag. Sludd til og begynne med på mandag, overskyet uten nedbør på kvelden. Pluss et par grader og lite vind. Fra tirsdag klarner det opp, delvis skyet og sol resten av uka til og med påskeaften. Mest sol på langfredag.

Leknes: Fredag blir det litt nedbør i form av sludd eller snø. Klarner opp midt på dagen og det blir en del sol. Lørdag blir det for det meste sol, mens palmesøndag bli det seks grader og regn. Fra mandag blir det delvis skyet og mye sol hele uken fram til og med påskeaften. Temperaturen vil ligge på 3-4 plussgrader og det blir lett bris fra nord.

Eggum: På yttersida vil fredag starte med snøbyger på morgenen og midt på dagen på Eggum. Det blir også litt sol. Lørdag blir solfylt, mens søndag øker tempertauren til seks grader og det blir egn. Fra mandag bli det delvis skyet oppholdsvær, som fortsetter resten av uka med svak vind fra nord. Null nebør og tre - fire grader.

Ramberg: Fredag blir snøbyger fram mot kvelden. Nordvestlig frisk bris og en plussgrad. Lørdag blir det mer sol og dagen starter med minsugrader og på kvedlen øker temepratur til pluss to. Palmesøndag starter med sludd som går over til regn etter hvert som temperaturen øker til fem grader. Fra mandag blir det delvis skyet og mye sol uka ut. En til tre plussgrader og svak vind mest fra nord. 

Artikkeltags