Gå til sidens hovedinnhold

Påvist korona-smitte i Vågan

- Vågan kommune fikk 14.oktober melding om at en av personene som ble testet på vår teststasjon Storgata 50 hadde testet positivt. Personen er ikke bosatt i Vågan, men oppholder seg her i forbindelse med arbeid. Personen var allerede i karantene på det tidspunktet personen ble syk og hadde derfor ikke hatt nærkontakt med andre enn sitt ene reisefølge. Personen er isolert og har kun mild sykdom. Personen får oppfølgning av helsevesenet i Vågan, melder kommuneoverlege Jan Håkon Juul i en pressemelding.

Kommuneoverlegen minner om at det fortsatt er smitte i Norge, selv om den betegnes som liten.

- Frem til sist uke hadde smittetallet i Norge vært stabilt på 7-800 per uke, som sist uke steg til 1000. Smitten er i all hovedsak knyttet til utbrudd i Oslo, Viken, Vestland og en del kommuner rundt om i landet. Smitten de siste ukene har primært forekommet hos yngre personer med lav risiko for alvorlig forløp og den utstrakte testingen og smittesporingen gjør at vi oppdager flere tilfeller med et mildt forløp. Dette gjelder i Norge, i andre land er det betydelig stigning av smitte.

Kommuneoverlegen oppfordrer alle til å følge smittevernreglene.

- Det du kan gjøre for å unngå smitte er å alltid huske avstand til andre personer enn de du bor sammen med, vaske hendene og at alle holder seg hjemme når de blir syke. Risiko for smitte er fortsatt liten, men tilstede.

Han forklarer at Vågan har vært heldige og dyktige.

- Vi må hele tiden balansere tiltak og tiltakstretthet opp mot risiko for smitte, spesielt mot sårbare grupper i samfunnet og helsepersonellet som skal ivareta oss når vi blir syke. Når vi gjør oppmykninger på regler så er dette ikke fordi vi føler at vi ikke kan få smitte i Vågan, men fordi vi anser risikoen for liten, og at vi er rustet for å håndtere eventuelle som skulle bli syke. Vi må ikke glemme at noen personer kan bli alvorlig syke, og dø av Covid-19 og disse må vi forsøke å beskytte, skriver kommuneoverlegen.

Kommentarer til denne saken