Det ble invitert til konsert for å markere innvielsen av det nye pianoet i Valberg kirke torsdag kveld. Og for en konsert, allsidig og med mange høydepunkter. Det ble selvfølgelig åpnet med et stykke for piano, Ich ruf zu dir, en koralmelodi arrangert for piano av italienske Feruccio Busoni og ble fremført av den norske pianisten Joachim Carr som de siste årene har etablert seg som en av de mest spennende nordiske musikerne.

Han kom rett fra Stamsund kirke hvor han har spilt inn en plate. Vi fikk også høre den talentfulle trompetisten fra Leknes, Al-Tai Temmam, sammen med Helge Vikjord på piano.

Også Terje Brun på trekkspill hadde samspill med Helge Vikjord. Vi fikk vakker korsang med Vågankoret Våghals under ledelse av Terje Brun. Deretter spilte trompetisten Temmam og Helge Vikjord på orgel, Brudemarsj fra Lødingen. Ann Kristin Windstad fra Flakstad fremførte vakker sang akkompagnert av Helge Vikjord på piano. Mere korsang ble det da koret Lofotr under ledelse av Helge Vikjord fremførte tre sanger.

Som avslutning på konserten fikk vi et fyrverkeri av en fremførelse av Joachim Carr, Legende nr. 2 Francis Paulus går på vannet av Franz Liszt. Her fikk virkelig pianoet gjennomgå, og det ble stående applaus etter fremføringen. I det hele en flott sammensatt konsertkveld i en nesten fullsatt Valberg kirke, hvor det etter konserten ble servert kaffe og rundstykker og kaker.