Gå til sidens hovedinnhold

Planlegger å "sprite opp" Den internasjonale eldredagen

Artikkelen er over 2 år gammel

Vågan eldreråd inviterer for niende året på rad til markering av Den internasjonale eldredagen i Lofoten kulturhus tirsdag 1. oktober.

- Vi vet at mange ser fram til denne dagen. For noen er dette den eneste dagen i året de er med på noe sosialt. Så vi legger an til å kose oss skikkelig i flere timer, sier Ingvald Myrseth og Annbjørg Krane i Vågan eldreråd.

- Jeg skal som alltid være konferansier denne kvelden, men i år skal vi også prøve å sprite det litt opp, ler Myrseth spøkefullt.

Gi honnør

Det var i en resolusjon i 1990 at FNs generalforsamling utpekte 1. oktober som Den internasjonale eldredagen, og i 1991 ble dagen for første gang markert i Norge. FNs ønske for dagen er å gi honnør til eldres bidrag i samfunnet. Eldredagen skal både være en festdag og en dag for å fokusere på utfordringene som ligger i en økende eldre befolkning. Det er også en oppfordring til alle eldre om å ta del i sitt nærmiljø og samfunnslivet generelt.

- Dette er niende året eldredagen markeres her i Vågan. I fjor kom det 230 besøkende og vi håper på det samme eller enda flere i år, sier Krane.

Symbolsk entrè

For at flest mulig skal ha mulighet til å delta på markeringen av eldredagen, er billettprisen satt til skarve 50 kroner. Billettene kan kjøpes ved Vågan kommunes servicetorg på rådhuset.

- Vi vil jo at så mange som mulig skal ta turen innom, og vi vil gjerne presisere at alle er hjertelig velkommen, sier Myrseth.

På programmet for årets markering står blant annet åpningstale ved ordfører Eivind Holst, musikalske innslag ved Flamingos, Jon Bless og Dag Kajander, samt allsang, dans og bespisning.

Kommentarer til denne saken