Leter etter syk elg

Dette bildet av en elg med lignende byller ble tatt på Gravdal i 2013.

Dette bildet av en elg med lignende byller ble tatt på Gravdal i 2013. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

En syk elg, med store gule byller, er observert på Vestvågøy. Ettersøksgruppa ber folk gi beskjed hvis de ser elgoksen.

DEL

GRAVDAL: Vestvågøy kommune har engasjert en ettersøksgruppe for å ta seg av elg som er blitt påkjørt eller skadet på annen måte.

Store byller

For noen dager siden fikk leder for ettersøksgruppa, Toralf Kristoffersen, melding om at en elg med store byller var observert i Gravdalsområdet.
-Vi gikk for å se elgen og vi oppdaget den. Den var da i området over fiskerifagskolen. Det er en mellomstor okse, med et bra stort gevir, sier Kristoffersen.

-Sitronstørrelse

Han og resten av gruppa så at elgen ikke var frisk.
– Han hadde mange store kuler, eller byller på kroppen. Noen var på størrelse med en sitron og de var gule. Noen av dem var begynt å væske, sier Kristoffersen.
-Vi tok kontakt med veterinær og mattilsyn for å høre deres syn. De sa det er kommunens ansvar og kommunen har delegert avgjørelsen til oss. Slik vi nå vurderer det nå så er det beste å avlive dyret. Dette av hensyn til dyret, legger han til.

Ber om tips

De vet ikke hvor elgen befinner seg nå og ber om tips.
-Er det noen som ser denne elgen så ber jeg dem om å ringe meg på 47648667, sier Kristoffersen.

Smitter ikke til folk

Han forteller at det ikke er uvanlig at spesielt unge dyr får denne sykdommen.
-Det er spesielt unge dyr som kan få denne sykdommen. Når kulene begynner å væske er sykdommen svært smittsom. Jeg vil understreke at sykdommen ikke smitter på mennesker, men bare på elg. Det er klart smittefaren øker når byllene begynner å væske, slår han fast.

-Ikke et vakkert syn

Han forteller at de som har sett elgen har reagert.
-Folk synes det er ekkelt og det var ikke noe vakkert syn. Vi måtte bare være sikker før vi tok en avgjørelse på hva vi skulle gjøre.
Nå håper vi folk som ser elgen melder fra til oss slik at vi kan få gjort en slutt på lidelsene dyret åpenbart har, avslutter Toralf Kristoffersen som er leder for ettersøksgruppa i Vestvågøy.

LES OGSÅ: "GERO" SPORET OPP SKADD ELG

Artikkeltags